El Barça, als vuitens de copa suant sang

Copa. El conjunt blaugrana aixeca un 1-0 en contra i supera (1-2) un Eivissamolt combatiu amb un doblet de Griezmann

El Barça no ho ha tingut gens fàcil per superar l’Eivissa, un equip de 2a divisió B, i accedir als vuitens de final de la copa. Un doblet de Griezmann ha estat definitiu per donar la volta al marcador i remuntar la diana inicial dels locals.

El Barça ha començat el partit amb la voluntat de ser amo i senyor del duel. Tocant la pilota, ocupant el mig del camp, sent protagonista i tancant l’Eivissa al seu camp. Però, tot s’ha torçat en el minut 8: en la primera aproximació dels locals a la porteria de Neto, una rematada de Javi Pérez ha trobat les cames de Pep Caballé i el rebot ha distret Neto. La falta de contundència de Riqui Puig en tasca defensiva ha estat decisiva en la diana que ha obert la llauna del partit.

El gol li ha restat confiança al Barça i ha donat ales als eivissencs, que han anat creixent de mica en mica. Els blaugrana ho han intentat sense clarividència en els metres finals però qui ha disposat de les ocasions més clares ha estat l’Eivissa. L’àrbitre ha anul·lat un gol de Rodado per falta sobre Lenglet i poc després, de nou, el 2-0 ha sobrevolat l’àrea blaugrana. Raí ha xutat al pal de la porteria de Neto i el mateix porter brasiler ha tret la rematada posterior de Rodado.

En la segona part, el Barça ha seguit sentint-se incòmode però l’Eivissa no ha sabut estira-se quan tocava com ho havia fet en la primera meitat. Això i l’entrada d’Alba per Carles Pérez ha donat un cop de mà al Barça, que ha aconseguit trenar jugades i protagonitzar les primeres arribades: un xut tímid d’Ansu ha estat la primera ocasió clara del Barça en el duel. Ha estat en el minut 61. El partit requeria un gest tècnic decisiu que superés la copiosa defensa local i ha arribat mitjançant De Jong. L’holandès s’ha regirat al mig del camp, ha deixat enrere un parell de defensors i ha fet una passada mil·limetrada per Griezmann que ha fet l’empat (72’). Això ha alliberat un pèl el Barça, que ha seguit empenyent però sense sort de cara el gol. I quan semblava que el duel aniria a la pròrroga ha tornat a aparèixer Griezmann. El francès ha resolt una nova assistència deliciosa de Jordi Alba amb el definitiu 1-2 quan s’esgotaven els sis minuts d’afegit.