Barça

Mestalla exigirà molt més

El Barça de Setién necessitarà el mateix control però generar més perill al rival si vol marxar de València, on els de Celades encara no han perdut, amb una victòria que els mantingui en el lideratge de la lliga

En el conjunt rival torna Rodrigo, un dels objectius del club blaugrana per reemplaçar Luis Suárez en aquest mercat d’hivern

Quique Setién va debutar a la banqueta del Barça amb una victòria ajustada contra el Granada al Camp Nou, i en el seu segon partit va patir de valent per eliminar l’Eivissa, un equip de segona B, de la copa del Rei gràcies a un gol in extremis de Griezmann. Un bon ensurt, es va endur el nou tècnic blaugrana a l’illa pitiüsa, com va reconèixer ahir a la sala de premsa. Una hipotètica eliminació hauria suposat un cop dur a les il·lusions dipositades des de la seva arribada i l’haurien posat en qüestió amb només dos partits dirigits. Però el que no es pot amagar és que a Eivissa l’equip no va estar gens bé –Setién ho va admetre– i que li cal més temps i continuar treballant perquè els seus conceptes vagin arrelant perquè, com va assegurar, “anem pel camí correcte”.

Però el calendari és el que és, i el Barça avui visita Mestalla, un feu que exigirà més coses a l’equip que les mostrades en els dos últims partits. No en farà prou amb tenir la possessió i el control del joc, que està molt bé, sinó que haurà de saber treure rendiment d’aquest domini perquè no sigui estèril. Contra el Granada l’equip va fer un pas endavant perquè va ser capaç de tornar a monopolitzar i defensar-se amb la pilota, però també li va faltar ser més incisiu, generar més ocasions i també ser més efectiu. Contra l’Eivissa, per exemple, no es va xutar a porteria fins al minut 67.

La fortalesa de Mestalla

Contra el València caldrà millorar, i molt, perquè el conjunt de Celades és un bon equip, i aquesta temporada s’ha fet fort al seu estadi, on no coneix la derrota, un aspecte compartit únicament pel Barça i el Real Madrid. Els blaugrana, per tant, necessitaran dominar per intentar no patir en defensa, crear ocasions i, sobretot, materialitzar-les. I tenir paciència, perquè sap de sobres que a Mestalla sempre acostumen a tenir dificultats. Perquè és un ambient hostil des de fa temps i perquè la grada és d’aquelles que pressionen. Tot i això, el Barça fa gairebé dotze anys que no perd al feu valencianista entre la lliga i la copa del Rei. Des de la derrota en la copa l’any 2008, acumula cinc victòries i nou empats. Però la igualada potser no els servirà per mantenir el lideratge si el Real Madrid s’imposa al camp del Valladolid diumenge.

És una primera prova de foc per a aquest nou Barça de Quique Setién, que tindrà algun dels seus millors futbolistes descansats després de no haver jugat en la copa. Mantindrà la seva idea d’equip asimètric, amb un lateral que actuï gairebé d’extrem, Jordi Alba, quan l’equip ataqui, mentre que l’altre formi gairebé com a tercer central, en aquest cas Sergi Roberto. A l’eix, com en el dia del debut, el més probable és que repeteixin Piqué i Umtiti. Busquets, figura imprescindible per a Setién a l’hora d’ordenar l’equip i de saltar a la pressió, tornarà al mig centre, mentre que De Jong s’estrenarà d’interior en la lliga amb el nou tècnic i a l’esquerra s’hi situaria Arthur. Amb aquests tres migcampistes, el Barça hauria de ser capaç de controlar el joc i de minimitzar la pressió que segur que fa el València per robar-li la pilota. A la davantera, repetiria el trident que formen Messi, Griezmann i Ansu Fati, aquest últim obert a la dreta i els altres dos intentant fer més mal per dins. L’argentí acostuma a fer bones actuacions contra el València, malgrat que es va perdre el duel del Camp Nou aquesta temporada. S’ha enfrontat trenta-tres cops amb els valencians i els ha marcat un total de 28 gols. Només n’ha fet més al Sevilla i a l’Atlético de Madrid. D’aquests 28 gols, 9 han estat a Mestalla. A la banqueta no hi serà Carles Pérez, que va quedar fora de la convocatòria, i en el seu lloc va entrar el jove del B Collado. De fet, Setién ha comunicat al jugador vallesà que es busqui equip perquè no tindrà minuts. Riqui Puig, que no es va entrenar perquè estava malalt, també es perdrà la cita contra el València.

Serà el primer partit fora de casa de Setién en la lliga, i cal recordar que ha estat a domicili on el Barça ha fet les pitjors actuacions aquesta temporada, així que és un altre factor a tenir en compte i que exigirà a l’equip posar els cinc sentits sobre la gespa.

Un ull posat en Rodrigo

La morbositat del duel també estarà en el davanter Rodrigo. Ha tornat a la llista i s’espera que sigui titular avui contra el Barça, que el té a la seva llista per reemplaçar el lesionat Luis Suárez en aquest mercat d’hivern. L’operació és complicada pel seu alt cost, uns 60 milions, però segur que avui els ulls de Setién i dels responsables esportius estaran fixats en el que pugui fer.

Els de Celades buscaran una reacció al mal inici d’any que han tingut, després de donar una mala imatge en la supercopa d’Espanya, en què el Madrid de Zidane els va passar per sobre, i també en l’última derrota en la lliga, en què van ser golejats pel Mallorca (4-1). I ho hauran de fer sense Parejo, el far de l’equip, que no hi serà per sanció.

MESSI

Ha marcat 28 gols al València en 33 partits i estarà descansat perquè no va jugar la copa

LLISTA

Collado viatja en el lloc de Carles Pérez i Riqui Puig queda fora de la llista per malaltia

EL RIVAL

És fort al seu camp però trobarà a faltar la direcció de Parejo damunt la gespa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)