El protagonista

Ter Stegen

Tot no ho pot aturar

Durant molts partits d’aquesta temporada el Barça ha sobreviscut gràcies a les aturades de Ter Stegen i als gols de Leo Messi. Ahir a Mestalla, durant molts minuts va semblar que es podria repetir la història perquè el porter alemany va sostenir, tot sol, l’equip en una primera part nefasta, possiblement els pitjors minuts des que Quique Setién va agafar les regnes de l’equip. En el minut 11 Piqué va fer caure clarament Gayà i l’àrbitre no va dubtar a assenyalar el punt de penal. Ter Stegen, però, va endevinar les intencions a Maxi Gómez i va aturar el xut després d’una magnífica estirada. Era el primer penal que l’alemany aturava en la lliga perquè dels cinc anteriors que havia aturat en el Barça, quatre havien estat en la Champions i un altre en la supercopa d’Espanya. En la temporada 2014/2015 va parar un penal al Kun Agüero en el partit contra el Manchester City, també n’havia aturat un altre a Dzeko en el 6-1 contra el Roma i a Moussa Dembélé en la golejada per 7-0 al Celtic de Glasgow. Aquesta temporada va aturar el llançament des dels onze metres al seu bon amic Marco Reus en el partit contra el Borussia Dortmund. En la lliga no havia pogut aturar cap dels tres que li havien llançat fins avui. Un dels més decisius, però, va ser el de la supercopa contra el Sevilla de la temporada passada perquè el Barça va guanyar per un ajustat 2-1.

Però no va ser el penal l’única aturada de mèrit de Ter Stegen a Mestalla. Si no arriba a ser per ell, la derrota ja s’hauria certificat en la primera meitat. El mateix Setién va reconèixer que el millor dels primers quaranta-cinc minuts havia estat anar als vestidors amb 0-0 en el marcador. I en part va ser gràcies a les mans del porter alemany, que va fer una doble aturada de molt mèrit a un fort xut de Maxi Gómez que entre les seves mans i el travesser no va ser gol de miracle i en el refús d’aquesta jugada va tornar a intervenir per evitar el gol de Gameiro amb una bona estirada. Però és que en els primers minuts també va evitar un gol en pròpia porta de Piqué després d’un refús molt deficient de Sergi Roberto. En dos temps va aturar un xut llunyà de Coquelin però com que Ter Stegen no ho pot aturar tot va estar venut en el primer gol, que va desviar Alba, i també en el segon.