El projecte de Setién ja goleja

Sense fer un partit brillant, els blaugrana es desfan amb facilitat del Leganés i avui estaran en el sorteig de la següent eliminatòria de copa

El tècnic no reserva ningú i Griezmann, Lenglet, Messi (2) i Arthur marquen el dia que se sap que no es fitxarà cap davanter

BARÇA 5 LEGANÉS 0

GOLS:1-0, Griezmann (4’). 2-0, Lenglet (28’). 3-0, Messi (59’). 4-0, Arthur (78’). 5-0, Messi (89’).ÀRBITRE:Cuadra Fernández (balear).Targetes grogues:Rubén Pérez, Javier Aguirre, Rodri Tarín i Awaziem.Targetes vermelles:Cap.PÚBLIC:43.216 espectadors. LEGANÉS: Cuéllar Rosales Rodri Tarín
Awaziem
Siovas Silva
Kevin Rodrigues 57’ Óscar Rubén Pérez
Roque Mesa
Eraso 57’ Ruibal Braithwaite
Plomer 71’
RESTA DE CONVOCATS: Lombo, Navarro, Bustinza i Omeruo.
Ansu Fati
RESTA DE CONVOCATS: Iñaki Peña, Umtiti, Sergi Roberto i Collado.

La bola del Barça estarà aquest migdia en el sorteig dels quarts de final de la copa que es farà a Las Rozas després que l’equip de Quique Setién es desfés ahir amb facilitat del Leganés, segon per la cua a primera divisió. No va ser un partit brillant dels blaugrana, amb un joc massa lent i pocs moviments quan estaven situats en atac, especialment dels futbolistes que jugaven per dins, però va servir per portar certa pau i tranquil·litat després de la derrota de València i les crítiques sorgides cap al nou entrenador. La golejada, precisament el mateix dia que el club va anunciar que no reforçarà la plantilla amb cap davanter centre en aquest mercat d’hivern tot i la lesió de Luis Suárez, servirà, en un entorn totalment resultadista, perquè el tècnic pugui continuar treballant per arribar a fer que els seus homes apliquin tots els conceptes i la informació que els està donant des que va arribar, conceptes encaminats a recuperar un estil de joc perdut en les últimes temporades.

Ja va explicar el dia de la seva presentació que el futbol que li agrada que jugui el seu equip es pot desenvolupar amb diversos sistemes. Havia apostat per una defensa de tres en els tres primers partits. Va modificar ahir el dibuix el càntabre, apostant per un 4-3-3, i amb un equip molt titular, amb tres canvis respecte a l’alineació que va disposar a València. Umtiti va deixar el seu lloc a Lenglet. De moment, els dos centrals francesos han jugat dos partits cadascun. Umtiti els dos de lliga i Lenglet els dos de copa. Al nou tècnic li agrada la bona sortida de pilota d’Umtiti, però el central no va estar gaire encertat a Mestalla. Va estar millor ahir Lenglet. Donant la sortida de pilota que sempre se’ls demana als centrals del Barça i inclús fent el segon gol. De cap, pentinant un córner llançat per Messi al primer pal. Caldrà veure qui dels dos juga diumenge contra el Llevant. Semedo va ocupar el lloc de Sergi Roberto, tot i que amb tasques diferents. El canvi de dibuix va portar el portuguès al lateral. Va estar més que correcte en atac. De fet, una centrada seva en el minut dos va servir perquè Griezmann inaugurés el marcador, aconseguint el francès el seu tercer gol en la copa. El tercer canvi va ser el d’Arturo Vidal per Arthur. Al xilè li costa aguantar la posició, però està sent molt més rellevant del que s’esperava quan va arribar Quique Setién. Per la seva mobilitat i pels seus esforços per recuperar la pilota, important en la manera d’entendre el futbol del tècnic blaugrana, que sempre ha demanat als seus homes recuperar-la ràpidament després de pèrdua.

Dos gols va fer el Barça en una primera part en la qual van arribar més vegades que en la primera de València contra un Leganés molt defensiu, com acostumen a ser els equips de Javier Aguirre. Alba, Ansu, Vidal i Griezmann van tenir bones arribades en jugades en les quals el Barça va aconseguir moure la pilota de banda a banda amb velocitat. Concedir, van concedir poc els blaugrana. Xuts llunyans, principalment de Braithwaite, una illa en atac, que no van posar en problemes Ter Stegen.

Més gols

La segona part no va ser tampoc res de l’altre món, però el Barça va aprofitar les debilitats del Leganés per fer tres gols més i tancar la primera golejada de l’era Setién. Hi va haver també minuts perquè els jugadors vagin familiaritzant-se amb el que vol Setién, descans per a homes carregats de partits com Alba i Griezmann i oportunitat per a uns altres com Rakitic, que tampoc sortirà en aquest mercat d’hivern, i Junior Firpo, que hauria de guanyar confiança amb l’arribada d’un entrenador que el coneix prou bé. Confiança va semblar guanyar De Jong, gris en els últims partits i més segur ahir en la passada. Una de seva, en profunditat, va servir perquè Messi, amb l’ajuda de l’exblaugrana Rodrigo Tarín, perforés per tercera vegada la porteria de Cuéllar. No va ser un gol net, el de l’argentí. Per això en va buscar un altre i també va fer el cinquè, després de recollir una altra passada precisa, aquesta de Rakitic, i desfer-se de Cuéllar. També va poder guanyar confiança Arthur. El brasiler va tornar a la titularitat a Mestalla després de la seva llarga absència. Va fer un partit més que mediocre. Ahir va aprofitar els minuts que va tenir per marcar el quart gol, en una jugada de contraatac. Tres gols aconseguits gràcies a la verticalitat recuperada ahir en la segona part.

Golejada i a quarts d’un Barça que encara no està al nivell del que s’espera de l’equip des de l’arribada de Setién, però que podrà treballar uns dies amb més tranquil·litat per continuar fent passes en ferm. Pocs dies, perquè diumenge torna la lliga, contra el Llevant i, amb el Real Madrid tres punts a davant, no es pot fallar.

CANVI

El tècnic va modificar el dibuix del seu equip i va sortir amb un 4-3-3

LA SEGONA PART

Es va veure un Barça més vertical que va aconseguir fer tres gols

MINUT A MINUT

1’ Xut de Braithwaite que marxa a prop del pal.
4’ Passada profunda de Messi a Semedo que cedeix la pilota a Griezmann que, arribant des del darrere, supera Cuéllar i signa l’1-0.
9’ Gol anul·lat a Griezmann després d’una gran jugada col·lectiva. Alba estava en fora de joc.
17’ Centrada i xut des de l’esquerra de Jordi Alba que es passeja per l’àrea petita.
19’ Xut de Vidal al lateral de la porteria després de combinar amb Griezmann a la frontal.
23’ Rematada de Braithwaite des de dins de l’àrea que obliga Ter Stegen a intervenir.
27’ Gran passada de Jordi Alba i rematada creuada de Griemann que refusa la defensa.
28’ Lenglet remata, des del primer pal i amb el cap, a la xarxa, un córner servit per Messi. El segon del Barça puja al marcador.
56’ Lenglet refusa una perillosa centrada des de l’esquerra abans de la rematada d’Aitor.
59’ Gol de Messi. L’argentí condueix una transició i, a dins de l’àrea, remata i la pilota toca en Rodri Tarín abans d’entrar.
62’ Xut massa creuat de De Jong quan ho tenia tot a favor per marcar.
72’ Arthur entra per Griezmann i Setién prova amb De Jong més avançat que de costum.
78’ Gol d’Arthur. Ansu, primer, i Messi, després, es queden a un pam del gol: Cuéllar i Awaziem ho eviten. El xut del brasiler, però, acabat a la xarxa.
86’ Ter Stegen atrapa un xut molt proper d’Aitor i desfà una clara ocasió del Leganés.
89’ Gol de Messi. Passada de Rakitic a l’espai i l’argentí no perdona, superant Cuéllar en la desesperada sortida.