Barça

El rival

El pany de Bordalás

La velocitat i la reactivitat de Djené són unes de les raons que fan que el Getafe pugui defensar amb el bloc lluny del seu porter

“Físicament és un portent i, tot i no ser alt, té un enorme ‘timming’ en el salt”, afirma Juan Ramón Muñiz

Feia escassos dies que corria per Alcorcón, però a José Bordalás li va generar una sensació única. “Ho veieu? És el més intens de tots. I per això, me’l penso quedar”, cridava l’actual entrenador del Getafe l’estiu del 2014 quan Djené Dakonam (Dapaong, Togo, 1991) encara buscava un futur millor per a la seva família i havia arribat al sud de Madrid per fer una prova. S’allotjava a prop de les instal·lacions, anava caminant a entrenar-se i, el més important, s’hi deixava la vida. Tant, que no va trigar a guanyar-se l’admiració d’un Bordalás que ha acabat copsant en ell tota la seva essència futbolística, la d’una intensitat desenfrenada.

“És un d’aquells futbolistes que t’enamora, que ajuda i no es queixa mai”, ha arribat a professar el tècnic valencià sobre el central togolès, a qui va dirigir a Alcorcón i va reclamar posteriorment quan va assumir el Getafe, quan Djené havia fet escala al Saint-Truiden belga. “Al principi va venir com a lateral, però clar, quan havia de pujar per la banda en conducció i centrar era més limitat”, recorda Máyor, exdavanter del Sant Andreu, del Lleida i del Reus entre d’altres i que va ser company de Djené a Alcorcón, en aquella primera temporada en què a Bordalás li va donar per testar-lo a l’eix de la defensa. “Sempre hi ha el dubte perquè no és gaire alt (1,78m), però té un físic espectacular per compensar-ho. Jo faig 1,87 i en el salt tenia la capacitat de competir-me les pilotes aèries”, corrobora l’ariet. “Sobretot en el timming a l’hora de saltar és un espectacle i físicament és un portent de la naturalesa, un defensa amb una raça imponent”, corrobora Juan Ramón Muñiz, que també el dirigiria a Alcorcón l’any següent.

Fibrós en el salt, agressiu en l’anticipació i salvatge a l’hora de corregir, Djené té virtuts que expliquen moltes de les raons que fan que el Getafe, un equip que no dubta a traslladar tot el seu bloc molt lluny del seu porter, a pressionar a dalt i exposar la seva esquena. “En això és una garantia, perquè és molt lleuger i té una enorme capacitat per canviar de direcció depenent del que faci el rival”; analitza Muñiz sobre un Djené que sent futbolista de primera divisió encara anava als partits en metro i que envia a Togo part dels seus rèdits econòmics per ajudar la seva família i amics.

100 partits d’‘azulón’

Encara que la seva velocitat no ha passat desapercebuda en l’òrbita dels grans, el Getafe de moment aconsegueix conservar un dels seus grans efectius en l’entrellat defensiu i Djené va complir la setmana passada contra el València 100 partits defensant la samarreta del club del sud de Madrid, un fet pel qual el president, Ángel Torres, li ha entregat una placa de reconeixement. Durant aquest mercat d’hivern, a més, el central togolès s’ha retrobat amb Chema, un altre vell conegut de Bordalás amb el qual ja va formar eix defensiu a Alcorcón fa anys. “Teníem de carrer la parella de centrals més ràpida de la categoria, era un espectacle veure’ls”, recorda Máyor, rememorant les seves batalles amb un Djené a qui aquesta tarda li tocarà perseguir Messi i Griezmann. “És dur com una roca, t’obliga a estar sempre molt concentrat i a anticipar la jugada perquè és francament complicat treure-te’l de sobre. Va amb tot a cada acció”. Pur Djené, pur Getafe.

35
milions d’euros
de clàusula de rescissió té Djené, un dels millors actius del Getafe.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)