Per gaudir s’ha de patir

Setién guanya la partida a Bordalás en un partit molt incòmode, però els gols de Griezmann i Sergi Roberto permeten al Barça posar pressió al Real Madrid, que juga avui contra el Celta

Alba s’ha de retirar en el primer temps després de tornar-se a lesionar

Barça 2 Getafe 1

GOLS:1-0 Griezmann (33’), 2-0 Sergi Roberto (39’), 2-1 Ángel (66’).ÀRBITRE:Cuadra Fernández.Targetes grogues:Umtiti (49’), Mata (73’), Junior (82’), Ansu Fati (85’), Kenedy (85’).PÚBLIC:80.409 espectadors.INCIDÈNCIES:Els jugadors van sortir al camp acompanyats de nens amb samarretes amb el lema “Stronger together”, com a mostra de suport al poble xinès per l’epidèmia del coronavirus. Els del Barça també en duien una amb el nom i el dorsal de Dembélé. VISITANT: David Soria Nyom Djene Etxeita Olivera
RESTA DE CONVOCATS: Neto (p.s.), Semedo, Araujo i Manaj

Amb gols de Griezmann i Sergi Roberto i fent un esforç titànic malgrat anar molt just de forces i perdre Alba per lesió, el Barça va saber sobreviure contra un incomodíssim Getafe i es va imposar en el xoc d’estils que va destil·lar el partit en tot moment. A la gespa però també a la banda. Són tres punts vitals que permeten als blaugrana posar pressió al Real Madrid, que avui defensa lideratge contra el Celta.

Antagònics en els seus ideals futbolístics, Setién coneix perfectament els equips de Bordalás, a qui té una animadversió personal des de fa temps. No se suporten i ni un ni l’altre tenen cap intenció d’arreglar-ho. Detesta com entén el futbol i com juguen els seus equips però alhora és conscient que el que fan, encara que no li agradi, ho fan bé. O si més no, que li surt bé. I si no el Getafe no seria tercer en la classificació ni seria el tercer equip menys golejat. Per això el tècnic del Barça sabia que havia de posar sobre la gespa els jugadors que més fluïdesa poguessin donar al joc, per evitar la pressió i les constants interrupcions dels madrilenys mitjançant les faltes. En va acabar fent vint-i-nou. Sergi Roberto va tornar al lateral perquè Semedo ha estat malalt durant la setmana i al mig del camp Setién va confiar en els seus tres futbolistes més tècnics: Busquets, Arthur i De Jong. Al davant són faves comptades i Ansu Fati va tornar al costat de Messi i Griezmann.

Però Bordalás també coneix molt bé Setién i la seva voluntat de sortir jugant sempre des del darrere per construir. I el seu pla va ser impedir que el Barça tingués una sortida fàcil i per fer-ho va ordenar una pressió avançada home a home que va generar moltíssimes dificultats als blaugrana per connectar entre ells. Va ser valent en el seu plantejament. Cabdal va ser la figura de Ter Stegen i el seu excel·lent joc amb els peus per trobar una sortida neta o bé amb passades directes a Griezmann o bé buscant algun jugador que quedés lliure després d’algun moviment. Durant molts minuts el Barça va estar molt incòmode sobre la gespa, incapaç de fer circular ràpid la pilota ni de trobar espais, tret d’una passada de Busquets cap a Messi, que va errar a l’hora d’intentar batre Soria de vaselina.

Les coses encara es complicarien més per als blaugrana amb la lesió de Jordi Alba, que va precedir uns minuts de desconcert que a punt van estar d’aprofitar Jorge Molina, Cucurella i Nyom, a qui el VAR va anul·lar un gol per falta prèvia a Umtiti en la rematada després d’un refús a una primera aturada de Ter Stegen. El Barça sabia que era un dels partits en què tocaria patir, almenys fins que les forces del rival aguantessin, i que per trobar escletxes caldria mastegar totes i cada una de les jugades, o bé esperar alguna genialitat dels futbolistes més resolutius. I això és el que va passar. Messi va connectar de primeres per deixar Griezmann tot sol davant Soria, a qui va superar picant la pilota de manera finíssima. Pocs minuts després Sergi Roberto va culminar una bona centrada de Junior per l’esquerra després d’una bona jugada col·lectiva. De lateral a lateral. El partit, a priori, semblava sentenciat i abans del descans Messi va estar a punt de fer el tercer, de cap, després de tornar a connectar amb Griezmann.

Però el Getafe no es va rendir. I casualment qui li va donar molta vida va ser Ángel, que havia entrat per Molina. El davanter pretès pel Barça es va treure una rematada excel·lent després d’una centrada des de la banda dreta que Piqué no va poder refusar. El partit es va obrir una mica perquè el Getafe va fer un pas endavant però en aquest intercanvi de cops el Barça no va ser efectiu. Ni Ansu Fati ni Griezmann van poder fer el tercer gol i el nerviosisme es va instal·lar en els homes de Setién. Visiblement cansats, no trobaven solucions per arribar amb claredat a l’àrea rival ni per agafar el control del partit. A la banda, el tècnic del Barça va intentar trobar solucions fent entrar Rakitic i Arturo Vidal. Més frescor de cames i més migcampistes, però ni així es va poder calmar un partit que en els últims minuts es van convertir en un exercici de supervivència, amb Setién queixant-se constantment a la banda per la multitud de faltes del Getafe i mirant de reüll Bordalás mentre que a la gespa sobresortia de nou la figura de Ter Stegen, que en una triple intervenció va salvar l’equip. Primer va aturar la rematada d’Ángel en dos temps i després va posar la mà a temps per refusar la pilota quan un altre jugador del Getafe ja estava a punt d’empènyer-la cap dins. El porter alemany va ser clau amb els peus i amb les mans per segellar una victòria tan soferta com gaudida.

TER STEGEN

Va ser clau a l’hora de sortir des del darrere i va salvar l’equip en el segon temps

ÁNGEL

El davanter pretès pel Barça va fer el gol del Getafe amb una gran rematada

MINUT A MINUT

14’ Messi, sol davant el porter, mira de sorprendre per dalt, però la rematada li queda curta.
21’ Jordi Alba marxa lesionat, amb molèsties a l’engonal, i entra en el seu lloc Junior Firpo.
22’ Umtiti, després d’una errada de Busquets, dificulta una rematada clara de Jorge Molina.
24’ Gol anul·lat pel VAR a Nyom. El francès fa una clara falta a Umtiti abans de rematar un córner a la xarxa.
26’ Rematada de Cucurella que surt fora per molt poc. Mata també participa en la jugada.
34’ Gol de Griezmann. Passada deliciosa de Messi i el francès no perdona davant Soria, rematant amb l’exterior del peu esquerre.
39’ Gol de Sergi Roberto. Bona combinació col·lectiva d’atac del Barça, centrada de Junior i rematada, a l’altra banda, del reusenc a la xarxa.
45+3’ Rematada de cap de Messi, a passada de Griezmman, i Soria fa una gran intervenció.
52’ Entra Ángel per Jorge Molina.
66’ Gol d’Ángel. Rematada a la xarxa des de la frontal, a centrada de Mata.
70’ Xut, ras i dur, d’Ansu que refusa Soria.
72’ Aturada miraculosa de Ter Stegen. Amb una mà refusa una rematada letal d’Ángel.
73’ Xiulets al Camp Nou quan la pilota arriba a Ter Stegen en passades per conservar la pilota.
74’ Griezmann envia un xut per damunt del travesser quan tenia tota la porteria per a ell.
79’ Gran acció defensiva de Piqué per evitar una rematada clara de Jaime Mata.
90’ Messi remata de rosca des de fora de l’àrea i la pilota frega l’escaire.