Barça

‘Habemus’ 9

El Barça abonarà avui els 18 milions d’euros de la clàusula de rescissió de l’internacional danès Martin Braithwaite (28 anys), en un moviment que tanca per fi el debat al voltant de la figura del davanter centre

De Butarque al Camp Nou. De lluitar per la salvació a ser soci de Leo Messi i aspirar al títol de lliga. Un abisme. Així li ha canviat la vida a Martin Braithwaite. Ell és el 9. El Barça ha decidit fer efectiu el pagament de la clàusula de rescissió de l’internacional danès i ahir ja va comunicar la decisió a LaLiga. L’operació: 18 milions d’euros. El Getafe respira. Ara sí. Ángel es queda a Madrid.

Ni Willian José, ni Lucas Pérez, ni Loren, ni Ángel. L’home que ocuparà el buit deixat per Luis Suárez i Ousmane Dembélé és Martin Braithwaite. El futbolista va entrenar-se ahir per última vegada a les ordres de Javier Aguirre. El danès es va acomiadar dels que fins ara han estat els seus companys en el Leganés i a la tarda va estar reunit amb la presidenta del club, María Victoria Pavó, fins gairebé les set. En aquesta reunió el mateix jugador va confirmar a la presidenta que avui, dijous, el Barça farà efectiu el pagament de la clàusula de 18 milions. Canvi de samarreta. L’espera Quique Setién. El tècnic càntabre volia un davanter versàtil i Braithwaite encaixava en el perfil. Pot jugar com a referència a dalt o arrancar des de la banda. Gol, mobilitat i treball. Aquesta temporada ha disputat 24 partits de lliga (21 com a titular) i ha marcat sis gols. També ha marcat en la copa: dos gols en tres partits (dues titularitats).

Als 28 anys, a Braithwaite, li ha arribat l’oportunitat de la seva vida. Passa de formar part d’una plantilla abocada a lluitar per la permanència a compartir atac amb Messi i Griezmann. Els va patir a tots dos el mes de gener, ara fa només tres setmanes, precisament en l’última visita de Braithwaite al Camp Nou. Va ser en la copa. Aquell dia el Barça va golejar 5-0 el Leganés i Messi va marcar un doblet i Griezmann va fer un dels gols. Braithwaite va jugar 71 minuts abans de ser substituït per Dani Plomer. Poc s’hauria imaginat Braithwaite aquell dia que 20 dies després seria futbolista del Barça.

Un cop ha tingut el vistiplau de la federació per poder fitxar, el Barça ha accelerat l’operació i el desig del club és que el danès pugui jugar ja dissabte contra l’Eibar. Canvi de xip total. Qui l’esperés dissabte a Balaídos que no el busqui. El club blaugrana va intentar negociar un traspàs amb el Leganés per abaratir l’operació, però lògicament el club madrileny es va tancar en banda i va remetre el Barça al pagament de la clàusula. Magnífica notícia pel que fa a tresoreria per al Leganés, però fatal notícia per a Javier Aguirre en l’àmbit esportiu. El mexicà va perdre primer En-Nesyri (el Sevilla va pagar també la clàusula) i ara perd Braithwaite. Mala peça al teler per a un equip que lluita per no baixar.

El Barça abonarà els diners de la clàusula avui a primera hora del matí a les oficines de LaLiga i la idea del club és presentar ja avui el futbolista. Seria a la tarda. Braithwaite, per cert, no podrà jugar la Champions perquè la data límit per inscriure-hi jugadors era el 3 de febrer.

Es dona la circumstància que el representant de Martin Braithwaite és Ali Dursun, el mateix de Frenkie de Jong. La bona relació entre les parts podria facilitar una hipotètica sortida a l’estiu en el cas que les seves prestacions no fossin les desitjades. El fet que aquest estiu jugui l’Eurocopa amb Dinamarca (dins el grup de Finlàndia, Bèlgica i Rússia) podria tenir incidència directa en el seu valor de mercat.

Braithwaite, escollit per la mateixa afició del Leganés com el “jugador cinc estrelles” del mes de gener, serà el cinquè danès en la història del Barça després dels casos de Laudrup, Simonsen, Christiansen i Ronnie Ekelund. En el Leganés ha lluït el dorsal número 25 i el 7. Ara en el Barça podria assumir qualsevol dels que han quedat lliures en aquest mercat d’hivern. Entre aquests, el 19 d’Aleñá.

DIJOUS FRENÈTIC

El Barça pagarà la clàusula al matí i vol presentar el jugador aquesta mateixa tarda

ARRIBAR I MOLDRE

Braithwaite, si Setién ho creu oportú, podria entrar en la llista contra l’Eibar

ALI DURSUN

Comparteix agent amb De Jong; això facilitaria una futura sortida si no convenç

Avalat per un excompany com Gerard Gumbau

L’exblaugrana Gerard Gumbau, actual futbolista del Girona, va coincidir amb Braithwaite en el Leganés. El català no amaga la seva sorpresa pel fitxatge, però avala les seves condicions com a futbolista: “És molt ràpid. Tècnicament és molt bo i és fort físicament. És d’aquell perfil de jugador que treballa per l’equip. Té uns bones condicions.” “Li tinc estima i personalment desitjo que li vagi bé aquesta nova experiència en el Barça”, explica Gumbau per a L’Esportiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)