Barça

Sense decisions dràstiques en la comissió delegada

Crisi de les xarxes socials. Es va reunir convocada per Bartomeu, que espera que acabi la investigació interna per prendre decisions. Alguns directius demanen el cap de Jaume Masferrer

La ja coneguda com a crisi de les xarxes socials en el FC Barcelona va viure ahir un nou capítol, que no serà l’últim, amb la reunió de la comissió delegada del club convocada amb urgència pel president, Josep Maria Bartomeu. Explicàvem ahir que un ampli sector de la junta directiva havia mostrat el seu malestar al president. Primer perquè pràcticament cap directiu coneixia l’existència del contracte amb l’empresa I3 Ventures, encarregada de monitoritzar les xarxes socials i, segons una informació destapada per la cadena SER, creadora de perfils des dels quals no només s’intentava crear una bona imatge del president, sinó també es pretenia crear estats d’opinió contraris a jugadors, exjugadors, expresidents i candidats a la presidència.

Els directius, a més, volen explicacions sobre el cost del contracte, al voltant d’1 milió d’euros, fraccionats en diverses factures de 200.000 euros perquè l’autorització no hagués de passar per junta. Els directius també exigeixen una investigació interna i depuració de responsabilitats. El cas serà tractat demà en una reunió ordinària de la junta directiva convocada per Bartomeu abans de la crisi. El president, però, es va voler reunir ahir amb el nucli de poder del club i va convocar d’urgència la comissió delegada, integrada pel president, els vicepresidents, la secretària i el CEO del club. També hi va assistir Jaume Masferrer, director de l’àrea de presidència, i qui per molts és el responsable de la crisi, ja que va ser qui va contractar els serveis de l’empresa I3 Ventures.

La trobada, que va tenir una durada aproximada d’un parell d’hores, va acabar cap a les nou de la nit. Bartomeu va donar explicacions, va mirar de calmar els ànims i va comentar que ja s’ha iniciat una investigació interna per saber què havia passat. Va escoltar els seus directius i també els seus executius. Va ser una trobada d’anàlisi. No es va prendre cap decisió dràstica. El president no vol precipitar-se. No li tremolarà el pols, segons expliquen des del club, però primer vol que acabi la investigació interna ja endegada. Caldrà veure si Bartomeu decideix acomiadar Masferrer, com li han demanat alguns directius, alguns dels quals fins i tot han amenaçat de dimitir.

Messi: “Ho veig estrany, haurem d’esperar”

Josep Maria Bartomeu es va reunir dimarts amb els capitans del primer equip i els va explicar tot l’enrenou de les xarxes socials, després que des d’alguns dels perfils denunciats s’hagués criticat Messi i Piqué. “Em va agafar per sorpresa perquè estava de viatge. Quan vaig arribar, vaig saber una mica de tot. El president ens va dir el mateix que va dir en la roda de premsa. Quina era la situació, què havia passat, i no puc dir res més”, deia Messi en una entrevista a Mundo Deportivo sobre la reunió. Per les paraules de l’argentí, no sembla que el president convencés gaire els jugadors. “La veritat és que veig estrany que passi una cosa així. Però deien que hi havia proves. Haurem d’esperar a veure si és veritat o no. No podem dir gaire res més. A mi, la veritat, és que em va semblar un tema estrany.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)