Barça

ANAITZ ARBILLA

JUGADOR DE L’EIBAR

“La baixa de Suárez els fa mal”

“Veurem si som capaços d’obtenir algun punt. Seria important acabar amb sensacions positives”

“Farem el nostre joc, incomodant-los, conscients que ells tindran la pilota”

“És normal que tinguem urgència per sortir d’allà, no t’acostumes a situacions així”

L’Espanyol ho tindrà difícil. Darrerament ha aconseguit resultats positius, però continua en la zona de descens

L’experiència d’Anaitz Arbilla (Pamplona, 15 de maig del 1987) és altament respectada al vestidor de l’Eibar. El navarrès, que és l’únic futbolista de la terra a la plantilla del conjunt guipuscoà, ha viscut, a les ordres de José Luis Mendilibar, grans moments durant les últimes temporades. Aquesta tarda tornarà a jugar al Camp Nou, on sempre ha perdut.

L’Eibar arriba després de quinze dies de descans, en els quals el Barça ha disputat dos partits. Creu que aquesta circumstància els afavoreix?
No, perquè no prevèiem la possibilitat de no jugar contra la Real, però va haver de ser així. El Barça, a més, està acostumat a jugar cada tres dies i, tenint en compte que es juga la lliga, m’espero que surtin a totes. El nostre objectiu és fer un bon partit. Veurem si som capaços d’obtenir algun punt. Seria important sortir del Camp Nou amb sensacions positives.
Durant aquesta setmana, s’han pogut entrenar sense problema? L’aire a Eibar estava bé?
Normalment, ens entrenem a Arrasate/Mondragón. En tot cas, per evitar problemes, no ens hem entrenat a Ipurua.
Fins al dimarts 10 de març, d’aquí a tres setmanes, no jugaran el partit ajornat contra la Real. Com els pot afectar?
Com més es trigui a jugar aquest partit, més grans seran les nostres necessitats. Tenir un partit pendent sempre et genera una certa ansietat. El millor del calendari que ens ve és que, després del Camp Nou, tindrem tres partits seguits a casa, contra rivals directes els dos primers i, després, ens tocarà jugar el derbi contra la Real. Aquestes dues setmanes i mitja seran clau.
Nota que hi ha una certa urgència, en l’entorn de l’Eibar, per sortir de la zona de perill?
Passen les setmanes i els llocs de descens s’apropen. És normal que hi hagi urgència per sortir d’allà. No t’acostumes mai a viure moments així. Però hem de ser realistes: som un equip que es pot trobar lluitant per no baixar.
En la lluita per no caure a segona es troba també l’Espanyol, on vostè va jugar dues temporades. Com veu el seu exequip?
Patirà fins a darrera hora, com els altres tres equips que, ara mateix, estan lluitant per fugir de les tres últimes posicions. Ho tindrà molt difícil perquè, per molt que amb Abelardo i les incorporacions d’hivern hagi aconseguit resultats positius, continua a la zona de descens. Estaran lluitant fins a darrera hora.
Què li sembla el Barça de QuiqueSetién?
Hi ha coses que han canviat, però continua sent un Barça molt fort. Crec que la baixa de Luis Suárez els perjudica bastant, perquè els donava molt en atac i els facilitava la sortida de la pilota, ja que sap jugar molt bé d’esquena. En tot cas, nosaltres mirarem de fer el nostre joc, incomodant-los, però conscients que ells tindran la pilota.
El Barça no passa el seu millor moment. Creu que l’Eibar té més possibilitats aquest cop?
Sempre hi ha possibilitats. Ells són més poderosos i et fan sentir petit, però ens aferrarem a les nostres possibilitats, per petites que siguin. Tractarem de fer el nostre futbol.
Amb el Rayo, amb l’Espanyol i amb l’Eibar, sempre ha perdut contra el Barça. Té algun record especial dels partits que ha jugat al Camp Nou?
Sempre et motiva jugar contra els millors. Recordo el primer cop que vaig jugar al Camp Nou, amb el Rayo, i, sobretot, el partit que vaig jugar fa tres temporades amb l’Eibar. Guanyàvem 0-2 en el minut seixanta i escaig, semblava que podíem aconseguir els tres punts, estàvem eufòrics... Finalment, a poc a poc, ens van anar colpejant i vam perdre 4-2. Contra el Barça el partit mai no està guanyat fins a última hora.
Com es troba, personalment, aquesta temporada?
L’inici va ser força bo, després de l’operació al tendó rotular em vaig trobar molt fort. Però al desembre vaig tenir un trencament a l’isquiotibial i he estat un parell de mesos sense competir. A poc a poc vaig agafant el ritme, però encara em queda una mica per estar al cent per cent.
José Luis Mendilibar és la clau d’aquest Eibar, que amb ell es manté a primera des de fa cinc temporades?
És l’essència, el cap que tira l’equip endavant. Hem fet tres anys molt bons amb ell, sobretot els dos primers. Fa que tots creguem en la seva idea. Qui arriba a l’Eibar sap que s’ha d’adaptar a la seva filosofia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)