Barça

Quique Setién s’estrena a San Paolo en la Champions

Debut. No ha disputat mai la màxima competició europea. Com a futbolista va jugar la Recopa i la UEFA, i com a tècnic va dirigir partits d’Europa League

El partit de demà a l’estadi San Paolo de Nàpols representarà l’estrena de Quique Setién en la lliga de campions com a entrenador. No ha tingut cap experiència fins ara en la seva carrera com a tècnic en la màxima competició internacional. La seva experiència a les banquetes, fins fa poc anys, es limitava a equips modestos (Racing de Santander, Poli Ejido, Logroñés, Lugo i Las Palmas). Va ser quan va arribar al Betis que va poder gaudir per primera vegada d’una experiència europea.

Va ser la temporada passada, la 2018-19, quan el conjunt sevillà va disputar l’Europa League. La seva trajectòria en la fase de grups va ser més que satisfactòria. El Betis va quedar enquadrat en el grup F, amb el Milan, el Dudelange i l’Olympiakòs. L’equip que dirigia Setién va passar als setzens de final sense perdre ni un partit, com a líder de grup, amb dotze punts, després de guanyar tres partits i empatar els altres. Celebrada i significativa va ser la victòria que van aconseguir els sevillans a San Siro contra el Milan (1-2). Sanabria i Giovani Lo Celso van marcar els gols del Betis. Les coses no van anar bé en la ronda dels setzens de final. El Betis va quedar emparellat contra el Rennes. Els andalusos semblaven favorits per passar a vuitens, sobretot després de fer un gran partit a França en l’anada i aconseguir un bon resultat (3-3), amb gols de Lo Celso, Sidnei i Lainez. Però la festa que es va preparar al Benito Villamarín per a la tornada va acabar en drama. Victòria contundent del Rennes (1-3), que es va trobar dos gols quasi consecutius en la primera mitja hora de joc que l’equip de Setién ja no va poder remuntar. Allà van començar les protestes d’una part de l’afició del Betis contra el tècnic càntabre, que es van agreujar després de l’eliminació a la copa contra el València, competició en la qual els locals tenien centrades moltes il·lusions perquè la final es jugava al seu estadi. Les protestes d’una part de l’afició van provocar que a final de temporada les dues parts decidissin rescindir el contracte.

Com a jugador, quan militava a l’Atlético de Madrid, va jugar a Europa en dues temporades. La temporada 1985-86 va disputar la Recopa, jugant set partits i marcant tres gols. L’equip que dirigia Luis Aragonés va arribar a la final, que Setién va jugar com a titular. Van perdre els madrilenys contra el Dinamo de Kiev (3-0). El curs següent va tornar a jugar a Europa, tres dels quatre partits que els madrilenys van disputar a la copa de la UEFA. Van ser eliminats en segona ronda pel Vitoria de Guimaraes portuguès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)