Barça

Messi, preparat

L’argentí recupera l’efectivitat just abans d’enfrontar-se amb el Nàpols a San Paolo en el retorn del Barça a la Champions

Quatre gols han posat fi a quatre jornades sense marcar

12

gols

contra equips italians

El Barça visita demà San Paolo, feu del Nàpols, en el retorn del club blaugrana a la Champions. Estadi històric. I els de Setién intentaran sortir-ne amb un resultat favorable perquè la tornada al Camp Nou no requereixi ni una nit màgica ni una remuntada memorable. El Barça sap que els seus pitjors partits aquesta temporada els ha fet lluny de casa, però també que en la màxima competició continental qualsevol errada et penalitza i que no hi ha rival fàcil arribats a aquest punt de la competició.

Existia cert temor perquè el partit arribava en plena sequera golejadora de Leo Messi, que en els últims partits estava destacant més pel seu vessant d’assistent que no pas pel d’anotador. Estrany en ell, però havia perdut l’efectivitat: en els darrers quatre partits abans de l’últim contra l’Eibar, Messi havia rematat 26 vegades i no havia vist porteria. I si els gols ja són importants en si mateixos, fora de casa i en una eliminatòria, encara més.

Però l’argentí ha recuperat la punteria a temps. Just en el moment precís, quan l’equip més necessitarà la seva capacitat golejadora per tombar el Nàpols. Fins a 26 rematades i cap gol abans d’enfrontar-se amb l’equip basc i, en canvi, quatre gols en cinc rematades a porteria contra el conjunt de Mendilibar, una de les seves víctimes preferides. Les estadístiques de Leo contra l’Eibar fan feredat: ha vist porta en deu dels onze partits disputats contra els bascos i els ha marcat vint gols. I al Camp Nou, ha marcat en tots els duels contra ells, amb dotze dianes en cinc partits. Mendilibar és l’entrenador que més gols ha rebut del 10 blaugrana, amb un total de 29. L’Eibar s’ho pren amb esportivitat, tal com es va fer palès amb el seu missatge a les xarxes socials, en què reconeixien que el patien molt, però que no tenien cap altra alternativa que posar-se dempeus i aplaudir.

Mai és fàcil fer quatre gols en un mateix partit. L’últim cop que Messi ho havia aconseguit va ser, precisament, contra l’Eibar, el curs 2017/18. I ja n’acumula set, de pòquers amb el Barça: contra l’Arsenal, el València, el Bayer Leverkusen, l’Espanyol, l’Osasuna i contra l’Eibar en dues ocasions. El partit contra el Nàpols arriba amb l’argentí més destacat encara com el màxim golejador de la lliga, en què ja ha fet divuit gols, cinc més que Benzema.

Aquesta setmana passada també ha estat important perquè el mateix Messi ha reconegut que l’equip ha de millorar molt si vol tenir possibilitats de competir per la Champions. Un exercici d’autocrítica i realisme que ell mateix s’haurà d’encarregar d’esmenar amb una bona actuació al camp del Nàpols. Amb l’ambient institucional enrarit després de la crisi per l’afer de les xarxes socials, que encara no està tancada, l’equip necessita sumar victòries per calmar els ànims. Un bon resultat a San Paolo, a més a més, també servirà per anar amb la moral alta al Santiago Bernabéu a defensar el lideratge de la lliga, recuperat després de l’ensopegada blanca al camp del Llevant.

Messi contra els italians

L’argentí ha marcat gols contra 36 equips al llarg de la seva trajectòria en competicions europees. S’ha enfrontat amb 41 clubs d’Europa i, precisament, dos dels equips contra els quals encara no ha pogut marcar són italians. Són l’Udinese i l’Inter de Milà, al qual no ha pogut fer un gol en 360 minuts. Si repassem la seva estadística contra els equips italians, descobrim que Messi ha marcat vuit gols al Milan en vuit partits; a la Juventus, li n’ha fet dos en cinc, i a la Roma, dos gols en dos partits. En total, Messi ha disputat 22 partits contra equips italians i els ha fet dotze gols.

El partit també serà especial perquè és el primer cop que Leo Messi jugarà a l’estadi de San Paolo, un camp que l’argentí fa temps que tenia ganes de visitar, com ha reconegut en més d’una ocasió. Sap que allà el seu compatriota Maradona és reverenciat per tot el que va fer i que Nàpols és una ciutat que encara no l’ha oblidat. I Messi està desitjant deixar la seva empremta en aquest escenari, com va fer anys enrere Maradona. Sap també que els napolitans són gent apassionada i que el Barça es trobarà un gran ambient a la graderia. Un ambient al qual s’hauran de sobreposar si volen tornar a Barcelona amb un bon resultat. Per sort per als blaugrana, però, Messi ja ha demostrat que està preparat per al repte de continuar en la Champions i que ha tornat a recuperar el seu olfacte golejador.

DADA

Amb el Barça, Messi ja ha fet set pòquers, i dos dels quals van ser en la Champions

EFECTIU

Contra l’Eibar va marcar quatre gols en cinc rematades a porteria

Qui l’acompanyarà en l’atac?

Caldrà veure quin sistema utilitza Quique Setién en el partit contra el Nàpols, perquè té diverses alternatives. Si aposta pel 4-3-3, el més normal seria que Messi estigués acompanyat per Antoine Griezmann i Ansu Fati, que no va jugar contra l’Eibar. Amb aquest sistema, l’alternativa de Sergi Roberto a la banda dreta ha desaparegut per la lesió del polivalent jugador reusenc. També limita un hipotètic 4-4-2 amb rombe, que gairebé obligaria a recórrer a Arturo Vidal. El lateral dret sembla adjudicat a Semedo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)