Barça

Messi, al temple de Diego

L’argentí, rebut a Nàpols com l’hereu natural de Maradona, arriba als vuitens de final en un gran estat de forma després de fer quatre gols dissabte contra l’Eibar

Amb la baixa de Sergi Roberto, Setién queda sense els dos laterals titulars i el dubte en l’alineació és si optarà per Ansu Fati o Arturo Vidal

El Barça visita Nàpols en plena crisi del coronavirus, que ja ha provocat fins a set morts al nord d’Itàlia. Preocupació al sud, però relativa. Els napolitans, satisfets amb la visita del Barça de Leo Messi. L’argentí va tenir una gran rebuda a l’hotel de concentració de l’equip. Per als napolitans, Maradona és el millor jugador de la història, però tenen bogeria per Messi, que consideren el seu successor. Li van dedicar càntics a les portes de l’hotel com els que dedicaven a Maradona. Li fan costat en la pugna amb Cristiano Ronaldo, ara rival del Nàpols a Itàlia com a jugador de la Juventus.

Messi, al temple de Maradona, San Paolo, per mirar d’aconseguir avui un bon resultat de cara a la tornada dels vuitens de final de la Champions, amb l’obligació de girar full respecte a les dures derrotes viscudes com a visitant a Europa en els últims anys. Com a Liverpool, Roma, Torí i París. L’argentí hi arriba bé, després de fer quatre gols dissabte passat contra l’Eibar. Intentarà aconseguir que allò que ell mateix va manifestar la setmana passada en una entrevista, que el Barça actual no està prou capacitat per guanyar la Champions, sigui reversible.

També hi arriba bé el Barça. Envoltat d’una crisi institucional, però feliç en l’aspecte esportiu després de recuperar el lideratge en la lliga el cap de setmana passat i tot just abans de visitar el Santiago Bernabéu. Està creixent en el joc des de l’arribada de Quique Setién, però les baixes el podrien afectar. A les ja sabudes de Luis Suárez i Dembélé, de llarga durada, s’hi han afegit els últims dies les dels dos laterals titulars. Jordi Alba va caure contra el Llevant, i diumenge es va lesionar Sergi Roberto en un entrenament. Semedo i Junior Firpo s’entreveuen avui com a titulars per formar la línia defensiva al costat de Piqué i Lenglet. Els dos laterals hauran d’estar atents, perquè el Nàpols és perillós atacant per les bandes. La proposta de joc de Gennaro Gattuso poc s’assembla a les característiques que ell tenia com a jugador.

Amb Messi en estat de gràcia, apareix el dubte de qui l’acompanyarà a ell i a Griezmann a la davantera. Ansu Fati va descansar contra l’Eibar, però precisament per tapar el joc dels italians per les bandes podria apostar per un quart migcampista i que Arturo Vidal repetís com a fals extrem esquerre com ja va fer dissabte passat.

El Nàpols

Tot i els dos triomfs consecutius en la lliga, contra el Brescia i el Càller, la temporada del Nàpols no està sent bona. És sisè en la Serie A, molt allunyat de la quarta plaça, la que dona la classificació per a la lliga de campions. Gattuso va arribar al mes de desembre, dies després que el club fes fora Carlo Ancelotti, pràcticament hores després que els italians es classifiquessin per als vuitens de final de la Champions. Ho havien fet sense perdre ni un partit i sent capaços de derrotar el Liverpool, el campió d’Europa, a San Paolo (2-0).

El Nàpols de Gattuso és capaç de tot, perquè, de jugadors de qualitat, en té molts. Amb el canvi d’entrenador, ha crescut molt Fabián Ruiz. El jugador espanyol, que Setién coneix molt bé perquè van coincidir al Betis i és seguit per la secretaria tècnica blaugrana, va fer el gol del triomf del seu equip divendres passat i s’ha convertit en el líder del vestidor. Però hi ha més futbolistes destacats en aquest Nàpols, que tindrà les baixes de Koulibaly i Fernando Llorente. Fabián Ruiz no és l’únic jugador espanyol que jugarà avui contra el Barça. També ho farà Callejón, que ja ha deixat ben clar que l’enfrontament serà especial per a ell pel seu passat amb l’Espanyol i el Real Madrid. El davanter andalús, format al planter del Real Madrid, compleix la seva setena temporada al conjunt italià i és un dels ídols dels seguidors locals. Més perillosos que ell, però, són altres davanters de l’equip, com a mínim pel que fa a l’anotació. Milik, amb nou gols, és el màxim golejador de l’equip en el campionat local, tot que s’entreveu com a suplent. Martens ho és en la lliga de campions, amb cinc gols. Tots ells lluitaran avui contra Leo Messi, que ha arribat a Nàpols disposat a deixar empremta al temple de Maradona.

SETIÉN

Debuta en la Champions i vol girar full després de les últimes desfetes europees

NÀPOLS

No va perdre cap partit de la fase de grups i va guanyar el Liverpool (2-0)

FABIÁN

El jugador, seguit per la secretaria tècnica del Barça, és el gran líder del Nàpols de Gattuso
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)