Barça

El Camp Nou decidirà

El Barça aconsegueix un valuós empat a Nàpols gràcies a un gol de Griezmann que iguala el que havia fet Mertens en la primera part

Busquets i Vidal no jugaran el partit de tornada per sanció i Piqué deixa el camp coix i lesionat en un turmell

No va poder marcar Messi en el temple de Maradona. Va estar participatiu l’argentí, però no va completar un partit brillant, ben tapat per la defensa italiana quan va buscar el gol. Que San Paolo és territori de Maradona, es van encarregar els aficionats del Napoli de recordar-ho a Messi només de sortir a escalfar, amb crits de “Diego, Diego” i altres cançons dedicades a qui els va canviar la vida fa més de trenta anys que van ser replicats pels seguidors del Barça que van viatjar a Nàpols. El partit es presentava com un Maradona-Messi, amb un sobre el terreny de joc i l’altre en el record i el debat sobre qui és el millor de la història. Però el protagonista blaugrana va ser Griezmann, que amb el seu gol, igualant el de Mertens, posa en avantatge en l’eliminatòria l’equip d’un Quique Setién que perd Busquets i Arturo Vidal per a la tornada.

El pla li va sortir a la perfecció, a Gattuso, en la primera part. El tècnic italià va decidir que els seus esperessin en el seu propi camp, sense enfonsar-se gaire en la seva pròpia àrea. Sense anar a pressionar la sortida de pilota dels blaugrana. Deixaven que toquessin els centrals del Barça i Sergio Busquets i tapaven totes les passades interiors, especialment les que tenien com a destinatari Messi. Amb un plantejament semblant al que ha fet moltes vegades l’Atlético de Madrid de Simeone quan ha jugat contra el Barça, buscaven els italians una errada dels blaugrana en una passada, en una sortida de pilota, per córrer al contraatac. I la van trobada quan s’arribava a la primera mitja hora de joc. Va ser de Junior Firpo, amb un mal control, amb una pèrdua prop de l’àrea de Ter Stegen. Els napolitans van moure ràpid la pilota i aquesta va caure a peus de Mertens, un dels millors homes local, que amb un xut molt col·locat va perforar la porteria del Barça, portant el deliri a les graderies de San Paolo.

El Barça va tenir llarguíssimes possessions durant tota la primera part, però improductives. Moltes passades que no portaven enlloc, molta lentitud, pocs moviments i desmarcades comptades. Com gairebé sempre, Griezmann era l’home que més buscava l’espai a l’esquena de la defensa local, però els seus companys mai veuen el francès. El Barça pressionava bé per recuperar la pilota però, quan la tenia, no feia cap perill. De fet, en tota la primera part, els de Setién no van rematar ni una vegada entre els tres pals de la porteria d’Ospina, que només va haver d’intervenir amb les mans en una centrada d’Arturo Vidal que es va enverinar. El xilè va tornar a ser titular en la davantera, com dissabte contra l’Eibar, però canviat de banda. Va ser un dels molts migcampistes pels quals va apostar Setién, que va armar un equip amb més ciment i múscul del que s’esperava. Amb Arthur a la banqueta i Rakitic en l’onze titular. Poca creativitat tenia el Barça i això es notava al camp. Messi buscava la pilota però ho havia de fer molt allunyat de l’àrea. I, quan va tenir alguna possibilitat de buscar la porteria d’Ospina, no va estar encertat ni en el regateig ni en el xut. Ben tapat per la defensa italiana, comandada per Manolas, que va tenir una bona oportunitat en el 43’ a pilota aturada. El grec és de trist record per al Barça. Ell va marcar el gol que va eliminar els blaugrana en els quarts de final fa dues temporades a Roma.

La segona part va començar amb una nova notícia dolenta per al Barça. Busquets va veure la groga per una planxa sobre Mertens que va obligar Gattuso a substituir el seu davanter. El de Badia es perdrà el partit de tornada per sanció. Setién, que en l’alineació titular també havia apostat per Umtiti, va moure fitxa amb l’entrada d’Arthur per Rakitic. Va ser entrar Arthur i marcar el Barça, tot i no tenir participació el brasiler en el gol. Passada en profunditat de Busquets, centrada de Semedo i rematada de Griezmann. El francès no marcava com a visitant en la Champions des del 2017. L’empat va donar pas a minuts de protagonisme de Ter Stegen. Perquè el Nàpols va fer un pas cap endavant i va pressionar més amunt. Una pèrdua de Busquets va originar una oportunitat molt clara per als locals, que Ter Stegen va salvar davant de Callejón. El porter alemany ja havia intervingut minuts abans davant d’Insigne.

El partit ja no va tenir cap acció més destacada, però sí més males notícies per al Barça. Arturo Vidal, pel seu pas en el Juventus, va ser molt buscat pels jugadors del Nàpols durant tot el partit. També per l’afició. Una entrada del xilè a Mario Rui li va costar la groga. Una picabaralla tot seguit i les protestes, la segona i l’expulsió. A més, Piqué va haver de deixar el camp amb problemes en un turmell. Caldrà veure si el central es recupera per al Bernabéu. En la tornada contra els italians, Setién tindrà problemes al mig del camp. Com a mínim, el resultat d’ahir dona avantatge als seus.

MESSI

No va marcar en el temple de Maradona, però va estar molt participatiu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)