Barça

Sota mínims

Amb les sancions de Busquets i Vidal, Setién només té dotze jugadors del primer equip per al partit de tornada contra el Nàpols, que seran tretze si la recuperació d’Alba va bé i catorze si es compta Ansu Fati

L’esquinç és lleu i podrà jugar diumenge el clàssic del Bernabéu

La planificació esportiva de la temporada ha estat deficient, sobretot la gestió feta del mercat en la finestra hivernal. Tot i tenir baixes significatives, es va donar més importància a la debilitada tresoreria del club que a fer més forta la plantilla. I el Barça haurà d’afrontar el tram final de temporada i partits decisius amb molts menys efectius dels que hauria de tenir un club que vol lluitar per la lliga i la Champions. “No tenim una plantilla gaire àmplia. Desgraciadament, la planificació ha estat així”, reconeixia Busquets després del partit de Nàpols. Un altre dard d’un dels capitans dirigit cap a la secretaria tècnica. No és el primer. Messi va reconèixer la setmana passada que el Barça actual no està a punt per lluitar per la Champions. Les intervencions de dos dels líders de la plantilla no han agradat a la junta, que es disculpen amb les lesions i sancions.

La realitat és que Setién, ara per ara, només té dotze jugadors del primer equip –dos d’ells són porters– per jugar el partit de tornada contra el Nàpols el 18 de març. Es podria acceptar que són tretze si tenim en compte que Ansu Fati ha estat tot el curs en dinàmica del primer equip. A les lesions de llarga durada de Luis Suárez i Dembélé, s’hi han afegit les musculars de Jordi Alba i Sergi Roberto, els dos laterals titulars. Martin Braithwaite, el davanter contractat la setmana passada després de la nova lesió de Dembélé, no està inscrit a Europa. I el Barça va perdre a Nàpols dos jugadors per sanció. Sergio Busquets va veure la groga que li fa complir cicle després d’una entrada sobre Mertens. Arturo Vidal es va autoexpulsar en una acció en els minuts finals. Groga per una entrada sobre Mario Rui, segona groga per picar cap amb cap amb el portuguès, i encara podria haver vist la tercera per haver protestat a Felix Brych.

Falten tres setmanes per al partit contra l’equip de Gennaro Gattuso i Setién ja creua els dits. Primer perquè no hi hagi més contratemps en forma de lesions i després per mirar de recuperar Jordi Alba i Sergi Roberto. Sembla que sí que hi serà el lateral esquerre. Alba es va lesionar a l’adductor de la cama dreta contra el Getafe. No va jugar contra el Nàpols i no jugarà contra el Real Madrid, però podria reaparèixer el cap de setmana vinent contra la Real Sociedad. Si no es vol arriscar amb un futbolista que aquest curs ja ha tingut tres lesions musculars, podria tornar contra el Mallorca, quatre dies abans del partit contra el Nàpols. Més just pot arribar Sergi Roberto tot i l’optimisme mostrat per Setién a la sala de premsa de l’estadi San Paolo. El de Reus va caure en l’entrenament previ al viatge a Nàpols. També es va lesionar l’adductor de la cama dreta. Es va informar d’un temps de baixa d’entre tres i quatre setmanes, així que és difícil que pugui arribar a temps per jugar la tornada dels vuitens de final.

La de Sergi Roberto és l’última lesió d’una temporada molt dolenta per al Barça en aquest aspecte. Són un total de 26 les lesions que han tingut els jugadors primer de Valverde i ara de Setién aquest curs. Les lesions han afectat un total de setze jugadors, entre ells els dos porters, Ter Stegen i Neto. Dos futbolistes, Luis Suárez i Dembélé, han hagut de ser operats, i aquests dos últims i Jordi Alba han tingut fins a tres lesions diferents. Només tres futbolistes s’han salvat de la plaga de lesions: Griezmann, De Jong i Busquets.

A totes aquestes baixes en forma de sancionats i lesionats, cal afegir-hi una alerta si els blaugrana continuen en competició europea. A més de Semedo, que ja estava amonestat abans de jugar a Nàpols, també ho estan Messi i Griezmann, que van veure una groga a San Paolo.

Piqué

Champions a banda, el Barça ja se centra en el clàssic de diumenge, partit al qual arriba com a líder i amb un avantatge de dos punts sobre el Real Madrid. I ho fa molt pendent de Gerard Piqué. El central va haver de deixar el terreny de joc a San Paolo amb problemes al turmell esquerre. Se’l va torçar tot sol en una mala caiguda. Va deixar l’estadi caminant una mica coix, però amb una sensació d’optimisme que va augmentar ahir. No se li van fer ni proves perquè l’esquinç és de primer grau. Jugarà sense problemes. Si és necessari, ho farà amb una infiltració.

ELS LATERALS

Alba hauria d’arribar a la tornada contra el Nàpols. Roberto ho té difícil

CRÍTICA

Busquets va mostrar el descontentament del vestidor per la mala planificació
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)