Barça

Que els vagin al darrere

Els últims resultats donen un respir al Barça abans del clàssic de diumenge al Bernabéu i obliguen el Real Madrid a guanyar

Els de Quique Setién no es troben en el millor moment, però el panorama és encara pitjor a l’equip de Zinedine Zidane

Feia anys que el Real Madrid i el FC Barcelona no arribaven tan afeblits a un clàssic. Qüestionats per la pobresa del seu joc, esbufegant a tres mesos del final de temporada i amb importants absències, blancs i blaugrana es troben a molts quilòmetres de la seva millor versió. El Barça veu com, de mica en mica, s’allunya un enlluernador passat recent i el Madrid demostra que sense Cristiano Ronaldo és, senzillament, 50 gols menys perillós. Quique Setién no troba la tecla que l’ajudi a complir la promesa de recuperar l’estil i Zidane es desespera veient com l’equip li cau en el moment menys oportú. El cas és que demà passat els dos gegants del futbol mundial tornaran a veure’s les cares i, com quasi sempre, es jugaran mitja lliga, però no s’espera que l’espectacle futbolístic que oferiran estigui a l’altura del dels últims anys.

Això sí, si hi ha un equip que arriba pitjor que l’altre a aquest clàssic sota mínims és el Real Madrid. D’entrada, perquè, després d’haver aconseguit només un empat en les dues últimes jornades contra dos rivals suposadament inferiors com són el Celta i el Llevant, té dos punts menys que el Barça. En el millor dels casos, si demà passat guanyessin, els blancs tindrien un punt més que el Barça, a falta de dotze jornades. En cas contrari, però, si la victòria fos blaugrana, la diferència augmentaria fins als cinc punts i la lliga quedaria mig sentenciada. L’empat deixaria les coses iguals, però el FC Barcelona hauria superat el principal escull que té abans del final del campionat, ja que, excepte el Sevilla, ja ha visitat els rivals més perillosos. En canvi, el Real Madrid encara ha de visitar el Betis, la Real Sociedad i l’Athletic Club.

Nàpols i City

Per altra banda, és impossible desconnectar aquest clàssic del que ha passat en els partits d’anada dels vuitens de final de la Champions League que el Barça i el Real Madrid han disputat aquesta mateixa setmana. Dimarts, a l’estadi San Paolo de Nàpols, els blaugrana van decebre com mai, però van aconseguir un resultat (1-1) que els permet afrontar el partit de tornada amb optimisme i, si no hi ha cap catàstrofe, el pròxim 18 de març estaran en el sorteig de quarts de final. Per contra, el Real Madrid va viure dimecres, contra el Manchester City al Santiago Bernabéu, una de les seves pitjors nits dels últims temps. Amb un peu i mig fora de la Champions després de perdre (1-2) contra l’equip de Guardiola, als despatxos de Concha Espina comencen a veure clar que, probablement, aquest any tampoc. El cop anímic, en tot cas, no és una bona notícia abans de l’important partit de diumenge.

Com tampoc ho és la baixa d’Eden Hazard, el futbolista que estava cridat a fer història amb la samarreta blanca després de la sortida de Cristiano i que, per culpa d’una fissura al peroné, no podrà, com en la primera volta, disputar el clàssic. L’absència del belga se suma a la d’un altre futbolista que havia de marcar diferències, Marco Asensio, lesionat per tota la temporada, i fins i tot, a Gareth Bale, que, tot i que està a disposició de Zidane, cada cop se’l veu més lluny del club que li paga el sou. En tot cas, el Barça també haurà de suportar en aquest clàssic l’absència per lesió de jugadors de gran importància: no podrà disposar de la seva principal referència en atac, Luis Suárez, ni dels laterals titulars, Sergi Roberto i Jordi Alba. Això sí, encara que dimarts no va poder acabar el partit, a Nàpols, per culpa d’una estrebada al turmell, Gerard Piqué no faltarà a la seva cita amb el Santiago Bernabéu, on, amb el Barça, ha guanyat onze dels divuit partits que ha disputat.

I, finalment, Messi. On no arriba l’equip ho fa ell, especialment quan visita el coliseu blanc. El millor del món no ha deixat de ser l’argument principal del Barça i, tot i que contra el Nàpols no va aparèixer en la seva màxima expressió, tres dies abans, contra l’Eibar al Camp Nou, va deixar clar que manté intacte l’olfacte golejador signant quatre gols i recuperant el lideratge en la llista de golejadors de primera divisió. No és el cas de Karim Benzema, el principal exponent golejador del Real Madrid, que no veu porteria des que un gol seu va decidir el derbi madrileny, l’1 de febrer passat.

FARÀ BAIXADA

Excepte el Sevilla, el Barça haurà visitat els equips més durs després del clàssic

GERARD PIQUÉ

Tot i l’ensurt de Nàpols, serà al Bernabéu, on ha guanyat onze de divuit partits

CALENDARI DIFÍCIL

El Madrid encara haurà de jugar als camps del Betis, la Real Sociedad i l’Athletic Club
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)