Barça

Sospitosos habituals

El Real Madrid és l’equip menys golejat de la lliga (17), però Leo Messi i Antoine Griezmann tenen la clau de la porta que custodia Thibaut Courtois: entre tots dos han marcat 34 gols contra el conjunt blanc, 19 al Bernabéu

El Barça és l’equip més golejador de primera divisió (62) i al belga li ha marcat 26 gols en 15 partits

Primer contra segon. El conjunt més golejador de la primera divisió contra l’equip que menys gols ha encaixat en la competició. Barça i Madrid. Madrid i Barça. Xoc de filosofies futbolístiques al Santiago Bernabéu. Una lliga en joc. I enmig de la gresca, un nom i un dorsal: Leo Messi. El 10.

L’argentí va capitalitzar absolutament tots els focus informatius dimarts en la seva visita a Nàpols. Trepitjava per primera vegada terra sagrada. El Barça va tornar d’Itàlia amb un positiu empat gràcies al gol d’Antoine Griezmann (1-1), però en l’aspecte personal Messi es va quedar sense marcar i no va poder profanar el santuari de Diego Armando Maradona. El colombià Ospina va sortir indemne de la batalla contra el millor futbolista del món. Ara, cinc dies després, Leo Messi tornarà a atraure tots els flaixos demà en el clàssic. Si San Paolo va ser la novetat, el Santiago Bernabéu és ja territori conquerit. Temut, xiulat, escridassat i aplaudit a Chamartín. Messi visita de nou un dels seus estadis predilectes. Recordada és la seva exhibició en el mític 2-6 del 2 de maig del 2009, o el seu hat-trick del 2014 en un partit que el Barça de Tata Martino guanyaria per 3-4. Impossible d’oblidar també aquell golàs contra el Madrid de Mourinho en aquelles semifinals de la Champions del 2011 (0-2), o naturalment la seva ja icònica imatge mostrant la samarreta amb el seu nom als aficionats madridistes després de marcar el definitiu 2-3 en el temps afegit en el clàssic del 2017.

Messi torna a Madrid amb un únic objectiu: acostar el Barça al títol de lliga. Una victòria blaugrana deixaria els blancs a cinc punts. I alerta amb les estadístiques: Messi suma 19 victòries en la història dels clàssics, i des del 2008 el Barça ha guanyat vuit partits al Bernabéu.

Aquest serà el clàssic número 43 per a Leo Messi. Dels futbolistes que hi haurà demà sobre la gespa només el supera Sergio Ramos. L’argentí acaba de marcar quatre gols a l’Eibar de Mendilibar en l’últim partit de lliga, i Thibaut Courtois ja tremola. El porter belga va sortir imbatut del Camp Nou en l’últim clàssic del mes de desembre, però contra el Barça ha rebut 26 gols en quinze partits. És l’equip que més l’ha castigat, ja sigui com a porter del Real Madrid o, anteriorment, de l’Atlético i el Chelsea.

Leo Messi és el màxim golejador històric dels clàssics, però s’ha quedat sense marcar contra el Madrid en els dos últims cara a cara. El de Rosario és una bèstia negra per a l’equip blanc. Suma ni més ni menys que 26 gols en 42 partits contra el Real Madrid. Una bogeria. I curiosament ha ferit més el Madrid al Bernabéu que al Camp Nou: 15 gols en territori blanc i 11 al temple blaugrana.

Gran part de les possibilitats d’èxit del Barça passen per les botes de Leo Messi. També per les d’un Antoine Griezmann que va ser decisiu a Nàpols. El francès jugarà tot just el seu segon clàssic com a professional. Somia en el seu primer gol com a blaugrana en un partit d’aquestes característiques. Griezmann sap perfectament què és marcar al Real Madrid. S’ha enfrontat als blancs com a futbolista de la Real i de l’Atlético, i amb aquestes dues samarretes ha castigat els blancs repetides vegades: 8 gols en 26 partits contra el Real Madrid. A marcat al Madrid en la lliga i en la Champions. A fora i a casa. Al Santiago Bernabéu suma 4 gols en catorze visites.

Qui també somia en la possibilitat de marcar en un clàssic són Ansu Fati i Martin Braithwaite. Un dels dos es podria jugar un lloc en l’onze si Setién aposta pel 4-3-3 i renuncia a l’opció de Vidal en el rol d’extrem com ha fet contra l’Eibar i el Nàpols.

15

gols

al Bernabéu, ha fet Leo

8

gols

de Griezmann al Madrid

4

gols

a Chamartín,

26

gols

de Messi en 42 clàssics

THIBAUT COURTOIS

26
gols
en 15 partits ha rebut el belga contra el Barça com a porter del Madrid, l’Atlético i el Chelsea.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)