Barça

Mateu, en el punt de mira

Protagonista. El controvertit àrbitre valencià xiularà demà el cinquè clàssic de la seva carrera en un duel entre el Barça i el Madrid farcit de tensió i nervis per la situació dels equips

Que en el primer clàssic que va xiular Mateu Lahoz sobrevolessin unes declaracions antigues i en forma d’elogi cap a ell de José Mourinho mai l’ha ajudat a tenir una bona imatge a can Barça. “És un àrbitre fantàstic”, va sentenciar el tècnic portuguès l’any 2011. I el 2012, va impartir justícia en el duel entre madridistes i blaugrana corresponent a la supercopa. La seva primera vegada.

Uns anys després el col·legiat torna a ser protagonista i xiularà demà el seu cinquè clàssic. Mateu Lahoz és imprevisible. Ni el jugador, ni l’entrenador ni el públic saben per on pot sorprendre un dels àrbitres més mediàtics del futbol estatal i europeu. El col·legiat que dirigirà el clàssic entre el Barça i el Madrid no deixa mai a ningú indiferent. I això és el que, segurament, fa més por al Madrid i al Barça abans del duel demà.

Serà la cinquena vegada que el valencià farà de jutge en el partit entre els dos grans candidats al títol. I mai ha estat gaire fructífer per al Barça: un únic triomf culer, dues derrotes i un empat. I, de fet, la victòria va ser gairebé intranscendent perquè aquell 2-1 va situar per sobre –quatre punts– de la classificació un Barça que acabaria guanyant amb dos punts de marge respecte al Madrid. Era el mes de març i Mathieu feia gols a can Barça. Cristiano Ronaldo va empatar i Luis Suárez, que demà no hi serà per lesió, va donar el triomf als blaugrana. Mateu Lahoz va ensenyar deu cartolines grogues.

En aquella supercopa d’Espanya, la primera vegada, de Mateu, el Barça va perdre al Bernabéu per 2-1 i el col·legiat va expulsar Adriano amb una vermella directa clara per al brasiler.

La final de la copa del Rei de València del 2014 va ser la segona experiència de l’àrbitre valencià en un clàssic. La final que sempre serà recordada pel gol de Bale i l’error de Marc Batra en la pròrroga no va ser mai, del tot, recordada com la final de Mateu Lahoz. Tot i la permissivitat amb les accions defensives dels blancs, que sempre van tenir la llibertat de castigar els blaugrana amb faltes.

En el darrer enfrontament entre culers i madridistes xiulat pel col·legiat valencià, tots dos equips van firmar taules. Demà, al Santiago Bernabéu, nou capítol de la sèrie de clàssics arbitrats per un col·legiat que sempre està en el punt de mira.

Un col·legiat atrafegat

L’encarregat d’impartir justícia en el clàssic de demà al Santiago Bernabéu –ajudat al VAR per González González– du una càrrega de partits similar a la de qualsevol jugador d’un gran equip d’Europa. El valencià ha tingut un calendari atapeït en els darrers dies: amb el clàssic, haurà xiulat set partits de 24 partits. A més, el darrer, d’Europa League, va ser a Istanbul entre el Basaksehir i l’Sporting de Lisboa. A més, el col·legiat ha arbitrat dos partits de la lliga (Alavés-Athletic i Espanyol-Mallorca), un de Champions League entre el Borussia de Dortmund i el PSG, i dos de la copa del Rei (Real Madrid-Real Sociedad –amb molt mal record per als blancs– i Athletic-Granada). Mateu Lahoz posarà a prova el seu estat físic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)