Barça

El camí està traçat

El Barça defensa aquesta nit el lideratge a Madrid, en un Bernabéu profanat vuit vegades els últims onze anys

Els blaugrana coneixen la fórmula de l’èxit i Guardiola i el seu City van donar més pistes dimecres en la Champions; una victòria dels de Setién deixaria l’equip de Zidane a cinc punts i molt ferit anímicament

Pep Guardiola i Leo Messi. Leo Messi i Pep Guardiola. Dos mals clients per al madridisme. L’entrenador que més vegades ha derrotat el Real Madrid al segle XXI i el futbolista que més ha castigat els blancs en tota la història dels clàssics. Tots dos provoquen urticària al Bernabéu. Cap tècnic ha guanyat tantes vegades al conjunt blanc com ell en la història recent. Amb la de dimecres en la Champions ja són deu victòries. El de Santpedor i el seu City van mostrar el camí a Quique Setién fa cinc dies i ara és el Barça qui arriba disposat a assaltar de nou Chamartín. Els últims onze anys, vuit victòries ha sumat el Barça en territori madridista. Premi gros de manera consecutiva en les últimes quatre temporades. Sempre liderats per un Leo Messi que suma dinou victòries a títol personal en els clàssics i que ha marcat quinze gols al Santiago Bernabéu. Un malson per al madridisme.

Messi sap què és marcar a Thibaut Courtois com a porter de l’Atlético i del Chelsea, però encara no sap què és batre’l com a porter del Real Madrid. Nou repte per a l’argentí, que afronta el seu clàssic número 43. Superarà avui Gento, Sanchís i Xavi. Al davant només hi ha Sergio Ramos, que aquesta nit jugarà el seu clàssic número 44. Tots dos, de nou, cara a cara.

Tant Ramos com Messi saben sobradament de què va la pel·lícula. Sensacions noves, en canvi, per a Quique Setién. El càntabre s’estrenava dimarts en la Champions a Nàpols i avui afronta el seu primer clàssic. També Griezmann, De Jong, Junior, Braithwaite, Neto i Ansu Fati estan davant el seu primer clàssic al Santiago Bernabéu. Griezmann ha fet quatre gols en aquest estadi i De Jong va fer-la grossa fa un any amb l’Ajax aquí. També Junior sap què és guanyar al Bernabéu amb la samarreta del Betis i Braithwaite va debutar precisament amb el Leganés en aquest escenari. Però un clàssic és un clàssic. Partit especial.

En la llista d’absències, molts il·lustres. Es perdran el clàssic Hazard i Marco Asensio per lesió i Rodrygo per sanció. També Luis Suárez, Ousmane Dembélé i Sergi Roberto. Gerard Piqué, que va acabar el partit de Nàpols amb molèsties, serà titular al costat de Lenglet o Umtiti, i Jordi Alba ha tornat a una convocatòria. El lateral, recuperat ja de la lesió contra el Getafe, és la gran novetat de la llista de Setién. Ell o Junior, l’altre dilema en defensa, a banda de l’acompanyant de Piqué a l’eix central.

Ni el Barça ni el Real Madrid arriben al partit en un bon moment de joc. En clau de resultats, totes les mirades apunten a Zinédine Zidane. El Madrid està en crisi. Febrer horribilis. El Madrid no perdia un partit oficial des de la visita a Mallorca del mes d’octubre, però aquest mes de febrer tot ha canviat. L’eliminació de la copa contra la Real Sociedad és l’origen de tots els mals. Des de llavors, cinc punts perduts en la lliga contra el Celta i el Llevant, pèrdua del lideratge i peu i mig fora de la Champions. En l’últim mes, una única alegria: va ser contra l’Osasuna a Pamplona (1-4).

El mal moment del Real Madrid ha coincidit amb la crisi golejadora de Karim Benzema. El francès va arribar empatat a dotze gols amb Leo Messi en l’anterior clàssic jugat el mes de desembre. Des d’aquell partit només ha fet un gol. Un gol en els últims nou partits de lliga. Divuit en suma ja l’argentí, que contra l’Eibar en l’última jornada en va fer quatre d’una tacada.

Setanta-dos clàssics ha guanyat el Real Madrid i els mateixos ha guanyat el Barça. Màxima igualtat en el còmput global. Al Camp Nou, en el ja famós clàssic del Tsunami, el 0-0 ho va deixar tot igual, però avui tots dos buscaran decantar la balança a favor seu. Una victòria del Real Madrid li retornaria el lideratge i una victòria del Barça burxaria en la ferida blanca i obriria un coixí de cinc punts entre un i l’altre. Si el Barça guanya aquesta nit a Madrid farà un pas endavant importantíssim per aconseguir el títol de lliga. En el record recent, encara, la icònica imatge de Leo Messi mostrant la seva samarreta i el seu dorsal al públic del Bernabéu després de marcar el 2-3 en l’afegit en el clàssic del 2017. Avui, enèsim capítol.

FACTOR MESSI

Ha marcat 15 gols al Bernabéu i 26 gols en total al Madrid. Jugarà el seu 43è clàssic

FEBRER FATAL

El Madrid ha dit adeu a la copa, ha cedit 5 punts en la lliga i té peu i mig fora d’Europa

LA DADA

72
clàssics
ha guanyat el Barça i els mateixos n’ha guanyat el Real Madrid
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)