Barça

El virus afecta la lliga de campions

No serà el Barça-Nàpols l’únic partit afectat d’aquesta competició per la crisi del coronavirus. Les autoritats franceses van anunciar ahir que el partit entre el París Saint-Germain i el Borussia de Dortmund, que s’ha de disputar demà al Parc dels Prínceps, es jugarà a porta tancada. El govern francès va anunciar diumenge que no es podran celebrar a París actes amb més de mil persones i el partit de Champions entra dins d’aquests paràmetres. El partit d’anada va acabar amb triomf dels alemanys (2-1). El PSG ja va veure com el partit de lliga del cap de setmana passat que havia de jugar contra l’Estrasburg quedava suspès pel coronavirus.

Avui també es jugarà a porta tancada el partit entre el València i l’Atalanta. El d’anada va acabar amb triomf de l’equip italià (4-1). Els jugadors de l’Atalanta van arribar ahir a València. El govern italià va fer fa uns dies un decret que impedeix a qualsevol persona entrar i sortir de la Llombardia, regió a la qual pertany Bèrgam, però exceptuant els esportistes d’elit, que poden viatjar per exercir la seva professió. El partit es juga després que el govern italià hagi adoptat unes mesures excepcionals, primer al nord del país i des d’ahir a tota Itàlia, on ja han mort 463 persones, amb quasi 8.000 contagiats pel coronavirus. Les mesures, que obligaven a l’aïllament de setze milions de persones al nord d’Itàlia, es van ampliar ahir a la totalitat del país. Els jugadors de l’Atalanta, segons va explicar la consellera de Sanitat de la Comunitat Valenciana, Ana Barceló, es van sotmetre a revisions abans de sortir d’Itàlia.

Contrari a la decisió que el partit es jugui a porta tancada es va mostrar ahir l’entrenador del València, Albert Celades: “Entenem la situació i no demanem un tracte preferencial, però no entenem que el partit es jugui a porta tancada i estem veient altres esdeveniments, aglomeracions, amb molta gent.” Celades seguia les queixes de Dani Parejo, que va dir que no entenia per què el partit es jugava a porta tancada i no se suspenien les Falles.

Un altre partit dels vuitens de Champions que es veurà afectat per la crisi del coronavirus després de les mesures que es van adoptar ahir a Itàlia és el que han de jugar a Torí la setmana vinent la Juventus i el Lió. Ja es veurà com, quan i on s’acaba jugant.

Altres partits que es veuran afectats són el Roma-Sevilla i l’Inter-Getafe de l’Europa League. A més, les autoritats suïsses no autoritzen la disputa del partit de tornada dels vuitens de final de l’Europa League que han de jugar el Basilea i l’Eintracht de Frankfurt. La lliga de Suïssa està suspesa fins al 23 de març.

La Serie A s’atura fins al 3 d’abril

Itàlia va decidir suspendre ahir totes les activitats esportives fins al 3 d’abril, a excepció de competicions europees com la Champions i l’Europa League. La mesura comporta, de moment, que s’hagi de reestructurar el calendari del futbol italià. La Serie A acumularà fins a tres jornades de retard i també s’hauran de tornar a programar els partits de tornada de les semifinals de copa, que han de jugar l’Inter, el Nàpols, la Juventus i el Milan.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)