Barça

Qüestió de sentit comú

Futbol mut. El Barça, per ara, jugarà a porta tancada els partits contra el Nàpols, el Mallorca i el Leganés, i el club cancel·la moltes de les seves activitats per l’amenaça del Covid-19

Sense sorpreses. Com havia avançat en exclusiva aquest diari en l’edició de dilluns, el Barça-Nàpols es jugarà a porta tancada. És oficial. Sempre que, és clar, l’expedició del conjunt entrenat per Gennaro Gattuso pugui desplaçar-se fins a Barcelona a disputar el partit. La celeritat amb què s’estan produint els esdeveniments i el canvi de guió constant fan que ara mateix aquest escenari sigui una possibilitat real. El Covid-19 marca el ritme.

El Barça va ser informat oficialment ahir a primera hora del matí de la decisió del govern. Partit sense públic. La reunió a la seu del Departament de Salut va durar poc més de tres quarts d’hora. Estava tot el peix venut i la predisposició del Barça a acatar les recomanacions de les autoritats sanitàries va ser total. Per part del Barça, hi van assistir el CEO del club, Òscar Grau; el cap dels serveis mèdics, Ramon Canal, i Albert Soler, director de les seccions professionals. En la trobada, també hi van ser presents Gerard Figueras, secretari general de l’Esport, i Antoni Reig, director del Consell Català de l’Esport. Per part de la conselleria de Salut, hi havia Laura Pelay, secretària general del Departament de Salut, i Joan Guix, secretari de Salut Pública. La reunió va anar com estava previst, atesa la situació d’extrema gravetat generada per la crisi del coronavirus. La mesura aplicada respon a una qüestió de sentit comú.

La notícia es va fer oficial poques hores abans que el ministre de Sanitat espanyol, el català Salvador Illa, anunciés que tot l’esport, professional i no professional, d’àmbit estatal i internacional, hauria de disputar-se sense públic. El govern espanyol ha prohibit tots els vols directes entre Itàlia i l’Estat espanyol, i això posa ara mateix en quarantena el Barça-Nàpols del dia 18. Des d’Itàlia s’especula amb la possibilitat que l’equip de Gattuso pogués desplaçar-se fins a Barcelona en autocar. Res està clar. Els dos clubs, per ara, treballen amb la idea que el partit es jugarà, i estan expectants de cara a alguna resolució de la UEFA que pogués comportar un canvi de plans.

Sempre segons una informació de Mundo Deportivo, el Barça estaria estudiant la possibilitat d’oferir en obert per Barça TV els partits afectats per la mesura. D’aquesta manera, el club compensaria els abonats que no poden assistir al Camp Nou mentre duri el confinament i que no tinguin plataforma televisiva de pagament per veure els partits des de casa. Movistar+, que és la que té els drets televisius d’aquests partits, no hi posaria cap facilitat, com és lògic, d’altra banda.

Sigui com sigui, per ara, el Barça-Nàpols ja ha comportat al club blaugrana pèrdues al voltant dels sis milions d’euros. Ho ha assegurat el mateix president, Josep Maria Bartomeu: “La recomanació de les autoritats era jugar a porta tancada i la nostra obligació és col·laborar. La salut sempre s’ha de posar en primer lloc. Lamentem que això pugui afectar els nostres aficionats.” “En el terreny econòmic, calculem pèrdues d’uns sis milions d’euros, però això és secundari ara mateix”, va explicar en un col·loqui al Círculo Ecuestre.

VALORACIONS

Jugar a porta tancada comportarà pèrdues d’uns sis milions d’euros per al club, però ara això és secundari

PARTIT EN RISC

La recomanació és jugar el partit sense públic per criteris sanitaris i el Barça ha assumit la decisió amb comprensió
Gerard Figueras
secretari general de l’esport
La recomanació de les autoritats és ferma i la nostra obligació és col·laborar
Josep Maria Bartomeu
president del barça
Prohibits els vols Itàlia-Espanya, el Nàpols podria venir en autocar, si és que viatja
La situació epidemiològica ha canviat en les últimes hores. La virulència i la capacitat infecciosa del virus SARS-CoV-2 obliguen a actuar
Joan Guix
secretari salut pública

El Barça suspèn l’agenda i tanca el club amb pany i forrellat fins a nova ordre

Més enllà del Barça-Nàpols, el FC Barcelona jugarà a porta tancada els partits de lliga contra el Mallorca i el Leganés de les dues properes jornades després de la decisió presa ahir per LaLiga i el Ministeri de Sanitat. Com a mínim durant les properes dues setmanes, tots els partits de competicions professionals, amateurs i formatives del club es jugaran sense públic. El Barça retornarà als compradors l’import de les entrades de tots aquells esdeveniments esportius afectats per aquesta mesura i del viatge a Mallorca per aquest cap de setmana adquirit a través de Barça Desplaçaments.

El club ha decidit cancel·lar el torneig Barça Academy World Cup, que s’havia de jugar a Barcelona durant la Setmana Santa, i ha suspès l’activitat a les Barça Academy de la Xina, el Japó, Dubai i Kuwait. També s’ha decidit cancel·lar els desplaçaments dels equips formatius en tornejos i partits amistosos previstos durant els mesos de març i abril.

L’àrea social ha decidit suspendre accions com la Llotja Oberta a l’estadi, la foto de nens i nenes amb el primer equip i l’acció Barça Herois. Pel que fa a l’activitat de les penyes, s’ha ajornat la trobada d’Aragó, la Rioja i Navarra; el 25è aniversari de la PB d’Alcorisa, i la trobada de penyes de les Balears.

La Fundació Barça ha ajornat el festival a Bekaa (Líban) amb motiu del Dia Internacional de la Dona. També s’han ajornat diverses accions de Masia Solidària i el campus que s’havia de fer a Lloret de Mar conjuntament amb la Fundació Guitart i la Fundació Villavecchia, així com les visites de jugadors i del robot Pol als hospitals.

També s’ha demanat als empleats del club que extremin les mesures preventives d’higiene.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)