Barça

Flaire de suspensió a primera i segona A

Reunió decisiva. La federació, LaLiga i l’AFE estudiaran avui (12 h) si s’atura la lliga a primera i segona divisió per culpa de la Covid-19. El Barça-Nàpols també perilla i podria no jugar-se

Tots els ulls estaran posats avui a la seu de la Federació Espanyola de Futbol. Reunió d’urgència a les dotze del migdia entre la RFEF i LaLiga per decidir si el futbol de primera i segona divisió abaixa la persiana o no arran de la greu amenaça del coronavirus. En la trobada també està citada l’Associació de Futbolistes (AFE). Tot i que en un principi s’havia parlat de la possibilitat de jugar les dues pròximes jornades de lliga a porta tancada, aquesta mesura ara mateix sembla que només convenceria el president de LaLiga, Javier Tebas, en espera d’una ordre del govern espanyol o del Ministeri de Sanitat que digués el contrari. El president de la federació, Luis Rubiales, i el sindicat de futbolistes són més partidaris de la suspensió.

De moment, el que ja està confirmat és la suspensió del Mirandés-Numància de segona divisió per indicació del Departament de Salut de Castella i Lleó. Tot indica, doncs, que el Barça es quedarà sense anar a Palma aquest cap de setmana. L’equip de Quique Setién havia de disputar els dos pròxims partits contra el Mallorca i el Leganés sense públic, però sembla que l’escenari de la suspensió és el que s’acabarà imposant per una qüestió de sentit comú, com ja ha succeït a la Serie A, a Itàlia.

El Barça està pendent de la reunió a la seu de la federació espanyola i està pendent també del que digui la UEFA en referència al Barça-Nàpols de la setmana que ve. També s’havia de jugar a porta tancada aquest partit, però el fet que ahir es fes oficial que el Sevilla-Roma i l’Inter-Getafe de l’Europa League quedaven suspesos és una bona pista del que pot acabar succeint amb el partit del Camp Nou. Màxima cautela amb els equips italians implicats, tot i que dimarts sí que es va jugar el València-Atalanta.

L’Eurocopa, carta clau

Un dels moviments que estudia la UEFA per facilitar el dispositiu pel que fa al calendari podria ser el d’ajornar l’Eurocopa. La competició ha de començar el 12 de juny, però es podria ajornar fins a l’estiu del 2021 per facilitar que les lligues aturades ara poguessin acabar-se en els pròxims mesos.

El Barça tanca la Masia

Paral·lelament a la decisió final de LaLiga i la RFEF, el Barça continua amb el seu pla de xoc contra el coronavirus. Tots els partits del Barça B, el juvenil A i la resta del futbol formatiu queden suspesos durant dues setmanes i el club tanca també a pany i forrellat la Masia durant almenys els pròxims 15 dies. Res de futbol. S’aturen també els partits de les seccions de futbol sala, l’handbol i l’hoquei sobre patins. Tots els entrenaments dels equips formatius de totes les disciplines queden anul·lats. Només mantindran la dinàmica d’entrenaments habitual els equips professionals. Pel que fa al museu, tot i que la idea era mantenir les visites amb una capacitat limitada a les 300 persones, finalment s’ha pres la decisió de tancar-lo.

CONFINAMENT

El Barça tanca la Masia, el museu i la pista de gel almenys els pròxims 15 dies

L’EUROCOPA, EN RISC

La UEFA es planteja moure-la al 2021 i facilitar així que es puguin acabar les lligues

Ajornada la final de la copa

El derbi basc haurà d’esperar. El coronavirus ha mogut en l’agenda també la final de la copa. El partit entre la Real Sociedad i l’Athletic estava previst per al 18 d’abril, just un mes després del Barça-Nàpols, a l’estadi de la Cartuja de Sevilla, però no serà finalment així. Luis Rubiales es va reunir ahir amb Aitor Elizegi, president de l’Athletic, i Jokin Aperribay, president de la Real, i les tres parts van acordar de mutu acord l’ajornament de la final. El dia 30 de maig sona ara com a hipotètica nova data, però no hi ha una decisió presa en ferm.

Afectacions a l’Amèrica del Sud

Les afectacions per la Covid-19 estan arribant també a l’Amèrica del Sud. Aquest mes de març començaven les eliminatòries de classificació per al mundial del Qatar del 2022, però segons va avançar ahir TyC la suspensió dels primers partits podria ser una realitat. La Conmebol està en espera de l’anunci oficial de la FIFA. Messi tenia cita amb l’Argentina els dies 27 i 31 contra l’Equador i Bolívia, i futbolistes com ara Paulo Dybala i Lautaro Martínez no haurien pogut viatjar. Arturo Vidal i Xile jugaven contra l’Uruguai (26 de març) i Colòmbia (1 d’abril), i Arthur i el Brasil jugaven contra Bolívia (28 de març) i el Perú (1 d’abril).

L’Arsenal, en fase de quarantena

El partit de la Premier League entre l’Arsenal i el Manchester City de Pep Guardiola, que havia de disputar-se ahir, tampoc va jugar-se. Diversos integrants de la plantilla de l’Arsenal estan en fase de quarantena. Tots ells van tenir contacte amb el propietari de l’Olympiacòs, Evangelos Marinakis, en l’últim partit de l’Europa League que va enfrontar tots dos equips i, després de fer-se públic que el màxim mandatari grec ha donat positiu per coronavirus, el club londinenc ha pres la decisió d’aïllar els seus futbolistes durant 15 dies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)