Barça

“És ximple”, diu el seu advocat

Adolfo Marín, l’advocat de Ronaldinho al Paraguai, va ser clar, en declaracions a la Folha de Sao Paulo: “Ronaldinho no sabia que estava cometent un delicte, és ximple.” Per què l’exfutbolista va exhibir un document fals per entrar al Paraguai, si és ciutadà brasiler i, per tant, pertany a la zona Mercosur? La resposta es troba en el moll i el molí que va construir a prop de la seva mansió de Porto Alegre, a la vora del l’estany Guaíba, un espai mediambiental protegit. Com a conseqüència, l’any 2012 la justícia del seu estat, Rio Grande do Sul, li va imposar una multa diària de 2.300 euros per cada dia en què l’obra estigués sense enderrocar. En l’actualitat, el moll i el molí segueixen dempeus i fa dos anys, el 2018, quan la multa s’elevava als 2,2 milions d’euros, la fiscalia li va reclamar el cobrament i va mirar d’embargar-li els comptes bancaris. Com que els va trobar buits, va decidir bloquejar-li 57 propietats i, per evitar la seva fuga del país, li van ser confiscats els seus passaports, brasiler i espanyol, aquest últim aconseguit quan era jugador del Barça.

Tot i això, Ronaldinho va ser distingit pel president del Brasil, l’ultradretà Jair Bolsonaro, pel seu suport en les eleccions del 2018, com a ambaixador del turisme brasiler.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)