Barça

El Barça ja estudia com trampejar la situació

Dificultats. La comissió delegada del club es reuneix per tractar l’impacte de la crisi del coronavirus en l’economia, que no serà gens menor

En el col·loqui al Círculo Ecuestre, Josep Maria Bartomeu va posar una xifra aproximada de sis milions d’euros a la pèrdua que suposaria jugar el partit de Champions contra el Nàpols a porta tancada. És tan sols un exemple del que pot significar per al club econòmicament la crisi del coronavirus. Tindrà un impacte important i per aquest motiu ahir es va reunir telemàticament la comissió delegada, que està formada pel president, Josep Maria Bartomeu; els vicepresidents Jordi Cardoner, Enric Tombas, Jordi Moix i Emili Rousaud; la secretària de la junta, Maria Teixidor, i el CEO, Òscar Grau, per estudiar quin pot ser l’impacte econòmic per a l’entitat després que s’hagi decretat l’estat d’alarma i veure com es pot trampejar la situació fins que no es recuperi la normalitat. El que ja és una evidència és que no es podrà complir el pressupost aprovat per l’assemblea de compromissaris, que preveia uns ingressos de 1.047 milions d’euros i uns beneficis d’11 milions.

Es valora molt positivament que la intenció de tots els organismes del futbol, tant la UEFA, com la LaLiga i la federació hagin prioritzat acabar les competicions, encara que hagin d’allargar el calendari. Sense partits, el Barça no pot cobrar de la lliga els drets de televisió ni de la UEFA els drets per passar fases en la Champions ni tampoc el taquillatge. I en el cas del club blaugrana aquest aspecte encara és més gran perquè té diverses seccions. En el bàsquet, per exemple, encara queden força partits per disputar-se al Palau. A més a més, caldrà veure si quan es reprenguin les competicions aquestes es podran celebrar amb públic. Amb l’estat d’alarma declarat tot ha quedat tancat i el FC Barcelona s’ha vist obligat a abaixar la persiana a la Megastore del Camp Nou, la nova botiga de la Rambla i també al museu del club, un gran atractiu per als milers de turistes que cada dia visitaven les instal·lacions del club. També està tancada la pista de gel i les diverses escoles que té repartides arreu del món.

Amb aquest escenari, el Barça està ideant un pla de xoc, que podria implicar cancel·lar alguns contractes amb alguns proveïdors que a hores d’ara no poden oferir els seus serveis. Ara mateix, al club només estan treballant els serveis de seguretat mentre que la resta fa teletreball.

PROBLEMA

El pressupost de 1.047 milions en ingressos és molt difícil que es pugui complir
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)