Barça

Proves selectives

El Barça i el Girona per ara no han fet passar el test del coronavirus als seus jugadors perquè cap presenta símptomes i l’Espanyol només l’ha fet a aquells que en tenien

L’Alavés s’ha fet les proves i ja té 15 positius

L’Espanyol va fer públic dimarts a la nit que tenia sis casos positius de coronavirus dins del seu vestidor i, tal com va poder confirmar aquest diari, més de la meitat són jugadors. Malgrat tot, el club blanc-i-blau no ha entrat en estat de pànic i no ha fet fer-se el test a cap altre membre de la plantilla, cos tècnic o treballador perquè ningú més ha presentat símptomes. La resta del grup està en quarantena i confinat a casa seva, tal com demana el departament de Salut. Una actitud responsable tenint en compte que la majoria dels ciutadans no es pot fer les proves i que els responsables sanitaris de Catalunya ja han deixat molt clar que hi ha prioritats i que la prova PCR, la que detecta si hi ha presència de coronavirus, no és per a tothom. Ara mateix, es fa als malalts greus amb un criteri clínic d’ingrés i als professionals sanitaris que presentin símptomes. Ni a ells els la fan indiscriminadament.

El test que es va fer a l’Espanyol, a més a més, va estar pagat pel mateix club i no es van utilitzar els que LaLiga posava al servei dels clubs en un gest que no ha estat gaire ben vist en la societat perquè els futbolistes, precisament, no són en el sector de les persones més vulnerables. El FC Barcelona, per ara, no ha fet cap prova perquè no té cap afectat i ningú ha presentat símptomes del coronavirus. Tampoc han rebut res per part de l’LFP, però si ho acaben fent consideren que no és el més adient fer-se el test mentre no aparegui algú amb simptomatologia. En aquest sentit, consideren que hi ha altres sectors més prioritaris i que els necessiten més. La mateix actitud està tenint el Girona. De moment no té cap cas positiu ni ningú que presenti símptomes, per tant es mantenen a l’expectativa. Tampoc han rebut res per part de la LFP.

El president de LaLiga, Javier Tebas, volia que tots els jugadors de tots els clubs es fessin les proves, segons va dir perquè treballen “pel servei de la competició” i ha posat al servei dels clubs la possibilitat de tenir el test. Però diversos clubs ja han refusat tenir aquest privilegi, com per exemple el Valladolid, l’Osasuna i l’Eibar. “És cert que Laliga els va posar a la nostra disposició, però no les hem realitzat per criteri mèdic i criteri social. Cap jugador presenta símptomes i creiem que hi ha col·lectius molt menys beneficiats i amb més necessitats. Són ells els que han de tenir la prioritat.”, afirma el portaveu del Valladolid, David Espinar.

L’Alavés, molt castigat

Un dels clubs que sí que s’està veient molt afectat per la crisi del coronavirus és l’Alavés. Dissabte van tenir dos positius en l’estructura tècnica esportiva i ràpidament van prendre mesures. Van cancel·lar els entrenaments i van fer les proves a tots els seus integrants dilluns. Ahir van rebre els resultats i són demolidors. Els vitorians tenen quinze positius en la seva estructura. Tres són jugadors del primer equip, set són integrants del cos tècnic i els altres cinc són treballadors del grup Alavés-Baskonia. Estan tots en quarantena. Precisament, l’Alavés va ser el rival del València en la darrera jornada que es va poder disputar i els valencians tenen el 35% de la plantilla infectada.

ESPANYOL

Es va pagar ell el test i només els ha fet en aquells que presenten algun símptoma

BARÇA I GIRONA

No han rebut res de LaLiga i no han fet cap prova perquè no tenen cap contagiat

RENÚNCIA

Equips com el Valladolid, l’Eibar i l’Osasuna han refusat els test que dona l’LFP
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)