Barça

A Messi el que era de César

Fa vuit anys que l’argentí va superar el mític César Rodríguez com a màxim golejador de la història del FC Barcelona

De moment, ha marcat 627 gols en 718 partits com a blaugrana

La primavera blaugrana de l’any 2012 va esclatar amb l’impacte d’un dels rècords més gloriosos de l’inacabable currículum de Leo Messi. Quan encara no havia fet 25 anys, el millor futbolista de tots els temps es va convertir en el màxim golejador de la història del FC Barcelona en superar el mític César Rodríguez que, entre el 1942 i el 1955, havia signat 232 gols. Avui, 20 de març del 2020, fa vuit anys d’allò. El Barça jugava a l’estadi, contra el Granada, immers en la persecució d’un Real Madrid que, amb Mourinho a la banqueta i tota l’artilleria mediàtica al seu favor, acabaria guanyant aquella lliga. En tot cas, Messi no va fallar. A fe de Déu que no: el partit, que va acabar amb un 5-3 digne del Barça de les Cinc Copes, el va decidir l’argentí marcant tres gols que també el van situar en el lloc més alt d’una classificació carregada de noms llegendaris. Darrere seu, a més de César, quedaven Kubala, Luis Suárez, Samuel Eto’o, Rivaldo, Mariano Martín, Patrick Kluivert, Hristo Stòitxkov, Carles Rexach… “Mai he somiat amb això”, admetria en declaracions a la premsa del seu país. “Sempre he volgut tornar al Barça tot el que m’ha donat a mi. És un orgull formar part de la història d’aquest club”, va afirmar també.

Abidal, Basora i Jordan

Aquell 20 de març del 2012 s’acabava de saber que Eric Abidal necessitava un trasplantament de fetge i es va guardar un minut de silenci per la mort d’un altre mite barcelonista, Estanislau Basora, company precisament de César en una davantera inoblidable. “Leo ha entrat pel seu propi dret en la història i hem recordat un home fantàstic. M’han dit que com a jugador i com a persona”, va comentar Pep Guardiola a la sala de premsa, en aquest sentit. “Intueixo que no el superarà ningú”, va vaticinar també sobre l’argentí, abans de comparar-lo amb Michael Jordan. “Jo soc en Phil Jackson”, va deixar anar. “Té 24 anys i ha fet 234 gols. Els fa dia sí, i dia també. A més, sembla que cada gol és millor que l’anterior. Estem davant, absolutament, del millor perquè és capaç de fer-ho tot bé i, a sobre, cada tres dies”, va sentenciar, amb unes paraules que avui, ben segur, tornaria a pronunciar.

Messi, que acabaria aquella temporada guanyant el pitxitxi, amb 50 gols, no ha contradit, vuit anys després, el tècnic de Santpedor. Ni molt menys. Des d’aquell 20 de març que, més o menys, determina la meitat de la carrera que, de moment, ha fet al Barça, en 404 partits ha signat 393 dianes. Gairebé una cada 90 minuts. No és estrany que sigui el màxim golejador blaugrana, amb diferència, de totes les competicions (438 gols en la lliga, 114 en la Champions, 53 en la copa). Això sí, en el mundial de clubs comparteix l’honor amb el seu amic Luis Suárez.

Quant als títols individuals, aquell mateix 2012 Messi va guanyar la pilota d’or i la bota d’or, que el distingien com a millor futbolista i màxim golejador europeu. Dos guardons que, des d’aleshores, ha merescut dues i cinc vegades més, respectivament. Pel que fa als títols que ha assolit liderant el Barça, en són tants com una Champions, cinc lligues, cinc copes, dos mundials de clubs, dues supercopes d’Europa i quatre supercopes d’Espanya. Vuit anys després de superar César, el 10 blaugrana ha confirmat amb escreix les expectatives que havia aixecat.

ABANS I DESPRÉS

314
partits
va necessitar Messi per polvoritzar el rècord de César. Tenia 24 anys i ja havia fet 234 gols.
404
partits
ha disputat des del 20 de març de 2012 amb el Barça, en els quals ha signat 393 dianes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)