Barça

La plantilla, oberta a escoltar una proposta de rebaixa salarial

Barça. El club treballa per fer entendre als jugadors la necessitat d’una retallada de sou davant la crisi de la Covid-19 i per ara hi ha una bona sintonia inicial

El Barça, igual que la resta de clubs d’elit del futbol mundial i entitats del món de l’esport en general, continua analitzant al mil·límetre l’impacte negatiu en l’àmbit econòmic derivat de la greu crisi del coronavirus d’àmbit planetari. Com explicàvem a L’Esportiu en l’edició de dissabte, el club blaugrana treballa en un doble escenari per minimitzar aquesta crisi. Per una banda, aquesta setmana es donarà forma a l’ERTO que afectarà part dels empleats del club –sobretot aquells treballadors d’espais tancats com ara botigues oficials, el museu, etc.– i, per un altre costat, el club desitja un gest de bona voluntat de la plantilla del primer equip i que aquesta accedeixi a una rebaixa salarial per parar el cop, ja que la institució té clar que no es podrà arribar als mil milions d’euros d’ingressos previstos en el pressupost 2019/20.

En aquest sentit, en les últimes hores ja hi ha hagut alguns primers contactes entre el president, Josep Maria Bartomeu, i els quatre capitans del primer equip de futbol per afrontar el tema i sembla que existeix predisposició per arribar a una entesa. Leo Messi, Sergio Busquets, Gerard Piqué i Sergi Roberto haurien transmès al president que el grup es fa càrrec de la situació d’extrema excepcionalitat que s’està vivint a tot el món arran de la pandèmia i que la rebaixa de sous podria ser una via d’escapament real davant el cul-de-sac en el qual està el Barça. No hi ha cap acord, només han existit unes primeres converses, però la sintonia és positiva.

Aquesta mesura afectaria sobretot el primer equip de futbol i no la resta de seccions professionals com ara el bàsquet, l’handbol, l’hoquei sobre patins i el futbol sala, amb sous ostensiblement inferiors. Tampoc afectaria el femení i els juvenils. Recordem que els sous de la primera plantilla de futbol representen entre un 50% i un 60% del pressupost anual (552 milions d’euros en fitxes).

El Barça, paral·lelament, està atent a mesures que puguin prendre’s de manera global i està en contacte permanent amb l’ECA i la UEFA. També amb LaLiga. Dilluns, precisament, el club formarà part de la reunió per videoconferència de la comissió delegada de LaLiga.

AMB ELS 4 CAPITANS

Bartomeu ha tingut un primer contacte amb Messi, Busquets, Piqué i Roberto
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)