Barça

Messi i Pep donen 1 milió d’euros contra la Covid-19

Solidaritat. L’argentí ha fet la seva donació a l’hospital Clínic de Barcelona i a un centre sanitari del seu país, i el tècnic del City ha donat els diners a la Fundació Àngel Soler Daniel

Les grans estrelles i icones mundials de l’esport continuen aportant el seu granet de sorra en la lluita contra la Covid-19. Dos dels últims a fer-ho han estat Leo Messi i Pep Guardiola. El capità del FC Barcelona ha fet una donació d’1 milió d’euros a la causa. El crac argentí ha fet la seva donació econòmica a l’hospital Clínic de Barcelona i també a un centre sanitari del seu país, a l’Argentina. El mateix hospital Clínic ho confirmava ahir a la nit a les xarxes en el seu compte oficial de Twitter: “Leo Messi fa una donació per a lluitar contra la #Covid19 al #Clínic. Moltes gràcies, Leo, pel teu compromís i el teu suport. @Idibaps #Covid19 #JoEmQuedoACasa”.

Aquesta no és la primera vegada que Leo Messi s’involucra en projectes mèdics solidaris. Coneguda és sobradament la seva estreta vinculació amb l’hospital de Sant Joan de Déu i el projecte Pediatric Center, centre dedicat al càncer infantil.

Pep Guardiola també ha fet en les últimes hores una donació d’1 milió d’euros en la lluita contra el coronavirus. En el seu cas, els diners han anat destinats a la Fundació Àngel Soler Daniel, gestionada pel Col·legi de Metges de Barcelona (COMB). La donació del de Santpedor servirà per comprar material sanitari com ara guants de làtex, mascaretes, bates, ulleres mèdiques o productes desinfectants de neteja. El material serà distribuït per tot Catalunya en funció de les necessitats detectades des de Sanitat i també bona part del material anirà a residències de gent de la tercera edat, grup de risc de la malaltia. La campanya de donacions impulsada pel Col·legi de Metges de Barcelona havia recaptat fins ara al voltant d’uns 33.000 euros, segons ha informat el mateix col·legi en un comunicat (ES66 0182 4383 9002 0185 8057). A més de la compra de material, la campanya també té com a objectiu poder finançar la producció alternativa de respiradors artificials i altres elements de protecció sanitària mitjançant tècniques d’impressió 3D. Guardiola també està implicat en el projecte d’investigació mèdica liderat pels doctors Bonaventura Clotet i Oriol Mitjà, que treballen en la recerca d’una vacuna i de medicaments que ajudin a apaivagar la propagació del coronavirus.

Esportistes com ara el pilot de Moto GP Valentino Rossi, estrelles de l’NBA com Kevin Love, Giannis Antetokounmpo, Zion Williamson i Rudy Gobert, o futbolistes de la talla de Lorenzo Insigne, Federico Bernardeschi o la selecció alemanya de futbol completa, per citar alguns casos rellevants, també han fet diverses aportacions econòmiques importants per mirar de lluitar contra la pandèmia.

DONACIONS

Els diners serviran per comprar material sanitari i finançar la producció 3D
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)