Barça

El Barça anuncia obertament l’ERTO

Comunicat. El club ha ratificat la decisió en l’última reunió de junta tinguda avui

El FC Barcelona acaba d’emetre un comunicat en el qual confirma un dels escenaris dels quals més s’havia estat parlant en els últims dies i que encara oferirà més capítols en el futur: Hi haurà un ERTO a can Barça. La qüestió, debatuda des de fa dies, s’ha seguit estudiant avui en la reunió mantinguda per part de tota la junta directiva. La decisió és ferma i falta només acabar de donar-li forma a nivell de burocràcia, però hi haurà ERTO: “Aquests expedients es tramitaran davant del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, un cop el club hagi compartit amb tot el seu personal, esportiu i no esportiu, tots els aspectes relatius a aquestes mesures, i el seu abast. Bàsicament es tracta d’una reducció de la jornada laboral, imposada per les circumstàncies i les mesures de protecció dutes a terme, i, com a conseqüència, la reducció proporcional de les retribucions previstes en els respectius contractes, mesures que el club vol implementar seguint escrupolosament les normes formals laborals, sota els criteris de proporcionalitat, i sobretot equitat, i amb l’únic objectiu de reprendre l’activitat del club tan bon punt com sigui possible”.

Altres mesures

Paral·lelament el club ha posat en marxa tot un seguit d’accions per col·laborar en la lluita contra aquesta pandèmia, algunes en curs i d’altres en procés. Algunes de les mesures han estat les següents:

Les instal·lacions del club, tant les esportives com les annexes, han estat posades a disposició del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Hi ha hagut el llançament del programa ‘T’Acompanyem a Casa’, per contactar proactivament amb tots els socis majors de 80 anys, per informar-los i assistir-los, i fer-ne un seguiment durant aquesta crisi. Aquest programa és l’adaptació del programa ‘T’Acompanyem’, que, en col·laboració amb la Creu Roja, es dona a l’Estadi els dies de partit a totes aquelles persones amb problemes de mobilitat.

S’ha posat al servei de les autoritats la Confederació Mundial de Penyes, les federacions de penyes, i les mateixes penyes per aprofitar la seva presència al territori per ajudar a les entitats a nivell local, tant a nivell d’ajuda personal, com de posada a disposició de recursos i instal·lacions.

Col·laboració de la Confederació Mundial de Penyes amb el Banc dels Aliments.

S’ha iniciat una campanya de sensibilització i conscienciació, reforçant el missatge de “#quedatacasa”, en col·laboració amb l’Hospital de Sant Joan de Déu, que es difondrà a través de Barça TV, de les xarxes socials i dels canals de comunicació del Club, que tindrà com a protagonistes els nens i nenes que, a causa de la seva malaltia, fa temps que estan ingressats al centre. De la mà de prescriptors i prescriptores de diversos àmbits, explicaran la seva experiència i convidaran a tothom a quedar-se a casa.

El Barça Innovation Hub s’ha posat a disposició dels centres de recerca com l’Hospital Clínic, l’Hospital Trias i Pujol i Barcelona Supercomputing Center, entre d’altres, per oferir la seva col·laboració i coordinació en les accions d’investigació relacionades amb l’impacte del coronavirus en la pràctica de l’esport.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)