Barça

El Barça anuncia un ERTO, però encara busca acords

Barça. La junta, reunida telemàticament, decideix presentar l’expedient tant als esportistes professionals com a la resta de treballadors del club

Reunió telemàtica ahir de la junta directiva del Barça, que presideix Josep Maria Bartomeu. Com en les últimes trobades que s’han fet, amb un únic tema, la difícil situació econòmica per la qual està passant el club per culpa de la crisi del coronavirus. Sense ingressos per taquillatge, per les botigues, pel Museu i amb la incògnita de què passarà amb els drets de televisió. El dèficit aquest curs serà important. Cal actuar i la junta fa dies que va decidir presentar un ERTO que afectarà tots els treballadors del club, esportistes i no esportistes.

De les negociacions amb els esportistes professionals es va parlar ahir a la reunió. La proposta que la junta va fer fa uns dies va ser una rebaixa del 70% del sou (no estan inclosos ni els bons ni els acords particulars de cada esportista) mentre duri l’estat d’alarma i amb caràcter retroactiu i la recuperació total del sou quan torni la normalitat, encara que no es disputin les competicions. La mesura afectarà els equips de les cinc seccions professionals, els filials de futbol i bàsquet, l’equip femení i el juvenil A. “Es tracta d’una reducció de la jornada laboral, imposada per les circumstàncies i les mesures de protecció dutes a terme i, com a conseqüència, la reducció proporcional de les retribucions previstes en els respectius contractes”, diu el comunicat que va fer públic el club després de la reunió.

El mateix comunicat confirma que es presentarà aquest ERTO davant el Departament de Treball de la Generalitat. A la reunió es va decidir que es presentarà amb acord amb els esportistes o sense, però que es continuarà treballant buscant aquesta entesa. Van ser les mateixes paraules que dimarts Albert Soler, representant de les seccions professionals, ja havia dit als mànagers de cada secció. A ningú li va agradar però algunes seccions ja hi han donat el vistiplau. La de bàsquet no estava conforme. I tampoc la plantilla del primer equip de futbol. Les negociacions amb l’equip de futbol les porten Bartomeu i el CEO del club, Òscar Grau. Els futbolistes, que s’han assessorat amb l’AFE i també esperen una decisió conjunta, accepten una rebaixa salarial, però veuen excessiva que sigui d’un 70%. Podrien acceptar-la si és d’un 30%, segons va explicar ahir RAC1. Continuaran negociant.

Els treballadors

A banda dels esportistes, el Barça també presentarà un ERTO per a la resta de treballadors del club. Des del comitè d’empresa lamenten que el club hagi començat a explicar aquesta mesura a alguns executius sense haver obert negociacions amb el comitè i creu que aquesta mesura hauria d’haver arribat després de tenir un acord tancat amb els esportistes professionals. Expliquen que la despesa d’aquest col·lectiu representa un 61% del pressupost del club i el seu, només un 3,7%. També diuen que el club s’ha compromès a pagar sencera la nòmina del mes de març. En qualsevol cas, segons el comitè d’empresa, encara han de començar les negociacions i s’hauran de complir els terminis establerts per l’administració.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)