Barça

Xavi: “Els vaig deixar clar que jo em veia en un projecte que comencés de zero”

Barça. El tècnic confirma la seva trobava amb emissaris del Barça. “Puc aportar coses però la presa de decisions ha de ser meva” i parla de la seva estructura de club ideal i el mestratge de Cruyff

Fa cinc anys, després de finalitzar la seva carrera al Barça Xavi Hernández es va instal·lar a Doha amb la seva dona, la periodista Núria Cunillera, per a jugar en l’Al-Sadd Sports. Al Qatar van néixer els seus fills: Àsia i Dan i des d’aquest indret l’ex blaugrana parla, per primera vegada, de la intenció del Barça de fer-se amb els seus serveis fa dos mesos enrere.“Jo tinc clar que vull tornar al Barça, em fa molta il·lusió. Igual anys enrere podia donar-me cert respecte, però ara que ja m’he vist entrenant crec que puc aportar coses als jugadors. Però els vaig deixar clar que jo em veia en un projecte que comencés de zero, i en el qual la presa de decisions fos meva”, ha explicat l’ex jugador blaugrana en una entrevista a La Vanguardia i ha recordat el consell de Johan Cruyff. “Per a mi és l’home que va canviar la història del futbol. I si el futbol és una religió, ell va ser el seu déu. Ens reunim en diverses ocasions. Ell em deia que algun dia vindria a buscar-me el Barça i em donava consells: que havia de decidir jo les coses, que quan això ocorregués no entrés perquè sí… “No tothom té la teva experiència, entens el club, el joc, entra però amb totes les conseqüències, que no decideixi un altre per tu”.

D’altra banda, el tècnic parla de les filtracions de la seva reunió amb Éric Abidal i Òscar Grau i parla del seu model de club. “No tinc cap problema: no m’amago, ni em retracto. M’agradaria treballar al costat de persones en els qui tinc confiança, amb els qui hi ha lleialtat, i que són gent molt vàlida. No pot haver-hi ningú tòxic prop del vestuari. Estem parlant de Carles Puyol, que va ser capità del Barça, i Jordi Cruyff, molt bon negociant i amb molta experiència en la secretària tècnica. Sóc molt d’equip; no vull decidir només. Aquí, les decisions les prenem amb el staff… és una estructura horitzontal, de consens. Encara que després l’última paraula em correspongui a mi” i té clar que, si arriba a ser entrenador del Barça, vol fer el seu equip i tenir sintonia amb la directiva. “Evidentment m’agradaria tenir molta sintonia amb tothom. En el vestuari no pot haver-hi ningú negatiu, tòxic, i el tema mèdic és important… tot ha d’encaixar. M’agradaria entrar amb gent del meu entorn per a formar un bon equip”. Tot i això, Xavi deixa clar que aquest punt no és primordial un canvi de president. “No seria definitiu, però insisteixo que m’agradaria tenir total sintonia. No sé si podrà donar-se aquesta idealitat…No tinc res en contra de ningú; és més, no tinc mala relació amb Bartomeu, amb Laporta em porto bé i Víctor Font i jo som amics. Jo estaré amb tot aquell que vulgui bé al Barça”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)