Barça

Futbol formatiu en temps de confinament

Barça. El club blaugrana ha establert diversos protocols per vetllar, des de la distància, per la salut anímica i familiar dels 670 jugadors que hi ha a ’La Masia’

El Barça ha establert diversos protocols per vetllar per la salut anímica i familiar dels 670 jugadors que hi ha a La Masia. Tots ells reben, diàriament, les recomanacions gestionades a través del Servei Integral a l’Esportista de la Masia perquè mantinguin unes rutines d’entrenament invisible. De manera regular, aquestes recomanacions s’envien en funció de com es generen esdeveniments o en funció de les converses amb les famílies i les preocupacions que els van sorgint. Les recomanacions es basen en quatre aspectes: la col·laboració familiar, el teletreball, les rutines diàries i el control tecnològic.

Així, en l’aspecte familiar, des de la Masia es recomana que durant el confinament és el moment d’ajudar-se mútuament i fer equip, repartir les tasques domèstiques en funció de l’edat, compartir moments d’oci conjuntament i aprofitar per fer tasques que en altres moments de l’any no es poden fer per falta de temps. Des del club blaugrana es vol treballar en l’aspecte integral de la persona.

D’altra banda, aquests dies de confinament s’està recomanant a tots els jugadors de La Masia el temps que es dedica als aparells electrònics i també, l’accés als informatius un cop al dia i així evitar generar sensacions d’ansietat o inseguretat.

Tutories individuals.

Un altre punt on està treballant de manera activa el club blaugrana és les tutories. Aquestes tutories individuals o amb les famílies serveixen per gestionar qualsevol tipus de situació que pugui preocupar, i veure l’impacte de la situació en l’aspecte emocional. A través d’elles es dona pas al segon tipus d’acompanyament. I és que en aquestes tutories es percep la dinàmica familiar i en aquells entorns que comparteixin tasques, ansietats o algun tipus de problema es fan altres sessions tutorials en petits grups per compartir-les i afrontar-les de manera conjunta en grups reduïts.

D’altra banda, també hi han tutories grupals que estan centrades a reforçar les activitats amb tot l’equip i que tenen com a objectiu mantenir el sentiment de grup unit. I aquí n’hi ha de dos tipus: les que es fan amb els jugadors i on es treballen temes grupals com l’ordre, la convivència i la formació acadèmica, i les que es fan amb la participació, també, dels entrenadors i en un últim extrem. es consensua amb el tècnic un tema referit a la part esportiva per treballar diferents aspectes com la cohesió de grup, els reptes d’equip, la comunicació. I tot això es fa, per exemple, a través de preguntes amb l’eina Kahoot. Preguntes per generar competitivitat sana i alhora aprenentatge de la identitat del Club i també hi ha tutories més lúdiques, els caps de setmana, on s’aprèn a cuinar i que tenen molt d’èxit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)