Barça

Acord en temps de guerra

Leo Messi anuncia que la plantilla del primer equip s’abaixarà un 70% el sou mentre duri l’estat d’alarma i farà una donació extra perquè el personal no esportiu del club cobri el 100%

El capità critica que des del club els pressionessin i posessin el focus sobre ells

Ens han repetit les últimes setmanes des de l’Estat espanyol que el que estem lliurant és una guerra contra el coronavirus. Aquesta crisi ha provocat que s’hagi escrit un nou capítol d’una altra guerra, la que lliuren des de fa mesos la plantilla del primer equip del Barça i la junta directiva del club. Neymar, Griezmann, el documental Matchday, Abidal, Valverde, les xarxes socials... Capítols i més capítols. L’últim, la rebaixa salarial com a conseqüència de la crisi del coronavirus.

Ahir, el capità del primer equip, Leo Messi, anunciava a través d’un comunicat que la plantilla del primer equip acceptava la rebaixa salarial d’un 70% del sou mentre duri l’estat d’alarma i amb caràcter retroactiu proposada pel club, però llançava també un parell de míssils cap a la directiva. La fractura amb la plantilla del primer equip de futbol és cada vegada més gran.

El club presentarà finalment l’ERTO entre avui i demà davant el Departament de Treball de la Generalitat. Un ERTO del qual no forma part la plantilla de futbol –és un pacte a banda– i que tampoc tindrà el consentiment de tots els afectats. En el comunicat que va fer el FC Barcelona poc després que Messi fes el seu, s’anunciava que els integrants de les plantilles de tots els equips professionals havien donat el vistiplau a la reducció salarial proposada pel club, però s’excloïa alguns jugadors de l’equip de bàsquet.

Més solidaritat

El comunicat del Barça també deia el que ja havia anunciat Messi amb anterioritat, que la rebaixa en el cas de la primera plantilla de l’equip de futbol serà més gran. Així ho havien decidit els jugadors, perquè, gràcies a aquest percentatge superior, el personal no esportiu del club pugui cobrar la totalitat del seu sou mentre duri aquest ERTO. El club especifica en el seu comunicat que així serà gràcies a l’aportació addicional de la plantilla i una altra que farà el club. “A banda de la rebaixa d’un 70% del nostre sou durant l’estat d’alarma, farem unes aportacions perquè els empleats del club cobrin el 100% del seu sou mentre duri la situació. Si no hem parlat fins ara ha estat perquè la nostra prioritat era trobar solucions que fossin reals per ajudar el club, però també les persones més perjudicades en aquesta situació”, diu el comunicat de Messi.

La clatellada

A banda de confirmar l’acord, Messi ha volgut enviar un missatge a la directiva del club, amb la qual la plantilla ha tingut uns quants punts de conflicte aquesta temporada. “No deixa de sorprendre’ns que des de dins del club hagués qui tractés de posar-nos sota el focus i intentés posar-nos pressió per fer una cosa que nosaltres sempre hem tingut clar que faríem. Si l’acord ha trigat uns dies és només perquè estàvem buscant una fórmula per ajudar el club i també els seus treballadors en aquests moments tan difícils”, explica l’argentí en un comunicat que no van trigar gaire a reproduir en les xarxes socials altres jugadors de la primera plantilla com Griezmann, Luis Suárez, Ter Stegen i Piqué, i que van aplaudir alguns exjugadors com Xavi, Puyol i Samuel Eto’o.

Les negociacions entre les dues parts s’havien centrat en el percentatge de la rebaixa. El club proposava un 70% del sou mentre duri l’estat d’alarma i la plantilla era partidària de la rebaixa d’un 10% del sou anual. Capítol tancat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)