Barça

Una oportunitat per al planter

La crisi del coronavirus provocarà menys moviment de fitxatges el curs vinent. Al Barça creuen que jugadors com Riqui Puig i Aleñá poden formar part de la plantilla del primer equip

Hi podria haver baixes al mig del camp, amb els noms de Rakitic i Vidal sobre la taula

La crisi del coronavirus no afecta només el present de l’esport mundial. Tot està aturat i sense data de retorn. La pandèmia afecta també el futur. El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, explicava ahir en una entrevista en aquest diari que el futbol, com tot, canviarà després d’aquesta crisi. Bartomeu ja anunciava que el mercat de fitxatges aquest estiu serà molt diferent. No hi haurà diners per comprar jugadors. Les plantilles canviaran poc i molts fitxatges s’hauran de fer per intercanvi de jugadors.

La direcció esportiva del Barça fa mesos que ja planifica la temporada vinent i caldrà veure com afecta aquesta crisi la planificació que s’estava fent. Es continua buscant un davanter i un central, però caldrà veure què passa amb el mig del camp, sobretot si jugadors com Rakitic i Arturo Vidal acaben sortint i entren en alguna operació. Tots dos tenen contracte. El croat no va acceptar fa temps l’oferta que va tenir del PSG ni una altra que va rebre d’Itàlia en aquest últim mercat d’hivern. El xilè sí que ha manifestat diverses vegades que podria canviar d’aires depenent del protagonisme que li doni l’entrenador.

Amb Busquets, Arthur i De Jong amb la continuïtat assegurada la temporada vinent, és possible que es necessiti reforçar el mig del camp. I és aquí on, més que possiblement, tindrà una bona oportunitat el planter del Barça. El club creu que aquesta crisi podria obrir les portes del primer equip a jugadors com ara Riqui Puig i Carles Aleñá, tenint en compte també que, si no passa res estrany, Quique Setién continuarà sent l’entrenador la temporada vinent.

Riqui Puig va tenir protagonisme en el primer equip en els primers partits de Setién a la banqueta del Barça. En l’estrena del càntabre, el del planter va jugar els seus primers minuts de la temporada amb el primer equip. Va ser contra el Granada. Va saltar al terreny de joc en el minut 70, en substitució de Rakitic. Ho va fer amb empat a zero en el marcador i la seva participació va ser important en la jugada de l’únic gol del partit, de Messi. Ell va ser qui va recuperar la pilota. Va rebre elogis i va ser titular dies després en el partit de copa a Eivissa. No va estar encertat, sobretot en el gol dels locals, i va anar perdent protagonisme, amb només una breu aparició de tres minuts contra el Llevant. “Hi ha conceptes en què ha de millorar. Amb la pilota, bé. Però també hi ha un treball defensiu”, ha dit Setién quan se li ha preguntat per Riqui Puig. El club, però, creu que aquest estiu ha de fer el salt i que Setién el podria ajudar a millorar en els conceptes que encara no té ben agafats.

El club també espera que Aleñá, que va marxar cedit al Betis en el mercat d’hivern i que tornarà al Barça quan acabi la temporada, accepti el repte de poder-se consolidar en la plantilla del primer equip. Si més no, que ho intenti una temporada, tenint en compte que les coses han canviat des que se’n va anar. Aleñá va voler marxar perquè Ernesto Valverde pràcticament no comptava amb ell, però ara és Setién l’entrenador del Barça i amb el càntabre a la banqueta podrà tenir més oportunitats.

Un altre cas és el de Pedri, el jove futbolista de Las Palmas, ja contractat pel Barça. Amb només 17 anys, és un dels jugadors més destacats de la segona divisió, i la direcció esportiva blaugrana ja ha decidit que faci la pretemporada amb el primer equip. Després, Setién decidirà si es queda o marxa cedit. El Betis, que intueix que perdrà Aleñá, ja s’ha interessat per una possible cessió, però al Barça no es descarta que es quedi al club per tenir-lo més controlat. Caldrà saber també si el filial aconsegueix l’ascens. Incògnites que s’hauran de resoldre després de la crisi del coronavirus.

ALEÑÁ

Sense oportunitats amb Valverde, esperen que en tingui amb Setién

PEDRI

Farà la pretemporada amb el primer equip i el tècnic decidirà
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)