Barça

Xavi dona un milió d’euros a l’hospital Clínic

Solidaritat. El tècnic de l’Al-Sadd, igual com va fer Leo Messi, se suma al projecte #respostacoronavirus

Xavi Hernández i la seva esposa Núria Cunillera han fet una donació d’un milió d’euros a l’hospital Clínic de Barcelona. L’entrenador de l’Al-Sadd de Qatar se suma així al gest que el passat dia 24 de març va fer l’actual capità del Barça Leo Messi aportant la mateixa quantitat a la mateixa institució sanitària i també a un centre hospitalari del seu país, o Pep Guardiola, que va aportar també aquesta xifra milionària en el seu cas a la Fundació Àngel Soler Daniel, gestionada pel Col·legi de Metges de Barcelona (COMB).

El de Terrassa s’ha adherit a la campanya impulsada per l’hospital Clínic, que està recaptant fons per lluitar contra la pandèmia de la Covid-19 a través del projecte #respostacoronavirus. El Clínic agraïa ahir públicament la donació de l’exjugador del Barça al compte oficial de Twitter del centre i el mateix Xavi i la seva parella també han volgut deixar un missatge d’esperança a les seves xarxes socials i han fet una crida a la solidaritat: “La Núria i jo donem suport a la lluita contra el coronavirus de l’hospital Clínic de Barcelona. Gràcies a totes les aportacions que s’estan rebent, l’hospital està adquirint equipaments per als professionals i els pacients. Suma’t a #respostacoronavirus, entra al web de l’hospital Clínic i fes la teva aportació. Entre tots ens en sortirem.”

Aquesta mateixa setmana Xavi havia estat també notícia després de les seves paraules al Magazine de La Vanguardia, en què tornava a referir-se a la possibilitat d’asseure’s en un futur pròxim a la banqueta del Barça: “Jo tinc clar que vull tornar al Barça; em fa molta il·lusió. Potser anys enrere em feia cert respecte, però ara que ja m’he vist entrenant crec que puc aportar coses als jugadors. Però els vaig deixar clar [a Òscar Grau i Éric Abidal] que jo em veia en un projecte que comencés de zero, i en el qual la presa de decisions fos meva”, explicava.

Henderson i Lineker

A Anglaterra, l’exdavanter del Barça Gary Lineker ha fet una donació de 300.000 lliures a Creu Roja del Regne Unit. L’aportació equival a dos mesos del seu sou com a comentarista de la BBC.

En aquell mateix país, Jordan Henderson està liderant l’organització d’un fons de crisi amb el qual s’espera recaptar milions de lliures per ajudar el personal del servei estatal de salut (NHS) a combatre la lluita contra el coronavirus. El capità del Liverpool, segons una informació de The Times, s’hauria posat en contacte amb la resta de capitans de la Premier per plantejar la iniciativa a tot el col·lectiu de futbolistes.

GRAN GEST

Xavi s’afegeix a figures com Messi i Guardiola, amb aportacions milionàries

ANGLATERRA

En la Premier, Henderson lidera un fons de crisi per ajudar el servei de salut

El món de l’esport, bolcat en la lluita contra la Covid-19

Les donacions fetes per Xavi Hernández, Pep Guardiola i Leo Messi no han estat les úniques. Moltes estrelles mundials del món de l’esport han aportat el seu gra de sorra a la causa des del primer dia de confinament. Coneguda és la campanya Creu Roja respon impulsada per Rafa Nadal i Pau Gasol, que amb l’ajuda d’altres icones de l’esport, s’ha fixat l’objectiu ambiciós de recaptar onze milions d’euros. El tennista Roger Federer també va fer en el seu dia una donació d’un milió d’euros per ajudar les famílies més desafavorides de Suïssa. El pilot de Moto GP Valentino Rossi ha ajudat a comprar diversos respiradors a Itàlia, i el pilot asturià Fernando Alonso ha col·laborat amb Unicef i ha permès adquirir 4.000 equips de protecció i 300.000 mascaretes. El propietari de l’Almeria Turki Al-Sheikh ha aportat ja més d’1.200.000 euros en la lluita contra la pandèmia. Als Estats Units, tenim exemples com els Pelicans i Golden State Warriors, amb aportacions d’un milió de dòlars, i noms de l’NBA com Gianni Antetokounpo, Kevin Love, Rudy Gobert o la futbolista de la selecció nord-americana Megan Rapinoe.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)