Barça

El futbol, de dol per la mort d’Antic i la mare de Guardiola

Dilluns tràgic. Dolors Sala tenia 82 anys i va morir a Manresa per culpa del coronavirus. El tècnic serbi, de 71 anys, lluitava des de feia molt de temps contra una greu malaltia

Dues morts van colpir el món del futbol durant la jornada d’ahir. A primera hora de la tarda, el Manchester City anunciava la primera: Dolors Sala Carrió, la mare de Josep Guardiola, víctima del coronavirus, als 82 anys. I poques hores després, l’Atlético de Madrid publicava un missatge de dol per l’adeu de Radomir Antic, de 71 anys. El que va ser entrenador de l’equip colchonero, del FC Barcelona i del Real Madrid, entre d’altres, va morir després de lluitar molts anys contra una greu malaltia. Les reaccions a les dues desaparicions no es van fer esperar. El Barça, com no podia ser d’una altra manera, va enviar el seu condol a Pep Guardiola i va plorar la pèrdua de qui va ser entrenador blaugrana l’any 2003.

Radomir Antic va seure a la banqueta del Camp Nou en un moment especialment difícil, amb l’equip vorejant la zona de descens i el club immers en una crisi que va acabar amb el canvi de directiva. El tècnic serbi, en tot cas, va arribar després de dos anys sabàtics i va salvar la situació de manera notable: el Barça es va acabar classificant per a la Champions i no va perdre la condició d’equip que sempre ha disputat una competició continental. Uns anys abans, la temporada 1995/96, Antic havia viscut el seu moment de glòria més gran entrenant l’Atlético de Madrid, que va guanyar el doblet, lliga i copa. “Se’ns en va un trosset del cor del club. Amb ell, vaig aprendre a guanyar, vaig aprendre a viure amb passió els detalls que et fan millorar com a home i com a professional”, lamentava Miguel Ángel Gil Marín, conseller delegat del club madrileny. Al Real Madrid, Antic el va entrenar a principis dels noranta, durant un any, fins que va ser destituït tot i que l’equip blanc era el líder de la lliga. Els seus altres dos clubs en la lliga estatal van ser l’Oviedo i el Celta.

Pel que fa a la mare de Josep Guardiola, va morir a Manresa, després d’emmalaltir fa uns dies pel coronavirus. Precisament, fa pocs dies l’entrenador de Santpedor havia donat un milió d’euros a la Fundació Àngel Soler Daniel, entitat gestionada pel Col·legi de Metges de Barcelona, per combatre la fatal malaltia que ha posat el món en quarantena. Aquests diners han estat destinats a l’adquisició i l’aprovisionament de material sanitari i, a més, han finançat la producció alternativa, a través de la impressió 3D, de respiradors artificials i altres elements de protecció per al personal sanitari.

El barcelonisme està de dol per la pèrdua d’un home molt estimat
FC Barcelona
RADOMIR ANTIC
Ens has deixat una gran empremta. Et recordarem avui i sempre!
Atlético de Madrid
RADOMIR ANTIC
Volem acompanyar la família Guardiola en un moment tan dolorós
Manchester City
DOLORS SALA
Ens afegim a les mostres de condol, especialment per a Pep Guardiola
FC Barcelona
DOLORS SALA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)