Barça

Dubtes sobre si el donant d’Abidal és el seu cosí

Barça. Es confirma que el tros de fetge que va salvar l’avui director esportiu és de Gérard Armand, però no queda clar el parentiu entre ambdós

Les proves forenses del peritatge clínic sobre el polèmic transplantament a Éric Abidal de l’any 2012 confirmen que el donant del tros de fetge que va salvar la vida a l’aleshores jugador del Barça va ser el ciutadà francès Gérard Armand. Les anàlisis sanguinis i les cicatrius així ho demostren. Tanmateix, però, no queda clar que aquest sigui parent de qui avui és el director esportiu del club blaugrana. Tot plegat ho ha fet públic aquest migdia SER Catalunya.

Segons els investigadors Abidal i Armand van incórrer en contradiccions sobre el seu parentiu en els interrogatoris i per aquest motiu es va sol·licitar a el cos consular espanyol a Lió que aconseguís la partida de naixement de tots dos, una gestió que no s’ha pogut completar. Si es confirma que Abidal i Armand no són parents es fa difícil de creure que aquest li donés part del seu fetge a canvi de res. Les donacions d’òrgans són anònimes: el donant no sap qui rep i el receptor no sap qui dona, excepte en el cas de familiars vius. El que està penat no és no ser familiar, sinó cobrar.

L’Audiència de Barcelona va obligar, a finals del passat mes de gener, a reobrir, per segona vegada, la investigació sobre el trasplantament a Abidal, atenent la petició de la Fiscalia de seguir endavant amb la instrucció de la causa a propòsit de les presumptes irregularitats en els tràmits per a la intervenció quirúrgica. La resolució indica que, després de la primera carpetada judicial a la instrucció van aparèixer suposades irregularitats o discrepàncies en l’historial clínic.

La justícia va posar l’ull en aquest cas uns quants anys després de la feliç recuperació del futbolista, a partir de les escoltes telefòniques realitzades a Sandro Rosell, quan es va captar una trucada entre l’expresident i el seu col·laborador Juanjo Castillo, en la qual es retreia al francès seu poc agraïment “després d’haver-li comprat un fetge per salvar-li la vida.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)