Barça

’Sí el futur’ veu el Barça actual prop de la fallida moral i econòmica

Barça. La plataforma alternativa assegura que si, no fos per la pandèmia, hauria posat en marxa els mecanismes per fer una moció de censura i reclama fer ’Foc nou” perquè el club té “uns riscos gegantins” i les recents situacions viscudes són “vergonyoses”

La plataforma alternativa Sí al futur, encapçalada per Víctor Font ha fet una carta criticant l’actual gestió de la directiva de Josep Maria Bartomeu. “Ja fa temps que Sí al futur ha anat advertint als socis i sòcies del Barça que el Club va de dret cap a la tempesta perfecta”, adverteix el comunicat.

“Si els riscos eren grans, ara són gegantins” i crítica els moviments últims de la junta. “Alhora, fa mesos que assistim a una vergonyosa escalada de capítols del comportament institucional del Club en què el darrer tapa la gravetat de l’anterior, culminada aquests últims dies amb acusacions i retrets greus entre directius, i sis dimissions de cop. Just en el moment en què l’única prioritat hauria de ser el fer sortir el Club d’aquesta crisi, la presidència anuncia una nova remodelació de la Junta Directiva per mantenir-se al poder. Ara el que està en risc és el mateix Barça”, segueix explicant el comunicat que detalla un seguit de problemes dels últims anys de gestió del club. “El mal no ve d’ara: hem passat per la condemna al Club pel cas Neymar, les desavinences fetes públiques entre empleats i jugadors amb executius i directius, i l’auditoria del cas de les xarxes socials que sembla que confirmarà l’escàndol. Sumem-hi una política esportiva erràtica, la descomposició de la Junta Directiva i la reducció important d’ingressos a causa de la pandèmia, i el resultat és el perill de fallida econòmica i fallida moral en la que el Club s’ha instal·lat. Game over”.

Sí al futur demana que “cal fer foc nou” i que el club camina cap a “uns comptes espremuts” que el fan insostenible i totes aquestes condicions i la gravetat dels fets hauria portat, en condicions noramals, a Sí al futur a demanar dimissions. i la convocatòria immediata d’eleccions anticipades. “Seria una irresponsabilitat no fer-ho. Però amb el País confinat i sense saber quan tornarem a la vida normal, és pràcticament impossible recollir firmes, presentar candidatures, fer campanya i obrir les urnes aquest estiu” i també critica les poques eines que té l’oposició per articular una moció de censura. “La reformada Junta Directiva, que neix sense autoritat i credibilitat, no pot amagar-se darrere la pandèmia i prendre decisions que poden hipotecar el futur del Club”.

Per això, sí al futur ha llançat tres qüestions a la junta. La primera que expliqui de manera totalment transparent la situació econòmica i el deute total del Club i en quina mesura aquest deute limita el pla d’acció a curt termini. La segona que s’endarrereixi la presa de totes aquelles decisions estructurals que no siguin imprescindibles, donat que no sabem del cert quin serà l’impacte del coronavirus en la vida i l’economia del Club. És vital ajornar la decisió sobre l’Espai Barça fins que la nova Junta Directiva sigui escollida i com a tercer punt que ofereixi la màxima prudència i transparència a l’hora de fer operacions (inversions i vendes) amb jugadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)