Barça

Braithwaite, vist i no vist?

Barça. Incorporat en el mercat d’hivern per suplir la baixa de llarga duració de Dembélé, la crisi del coronavirus ha frenat en sec el seu somni i, si torna la competició, ja hi haurà Luis Suárez

Quique Setién no es cansava de repetir que Ousmane Dembélé seria el millor fitxatge en el mercat d’hivern. El tècnic càntabre confiava en les possibilitats del jove extrem francès, que veia molt motivat i amb ganes de deixar enrere les seves lesions per menjar-se el món en aquest tram final del campionat, el decisiu. Però els problemes físics i Dembélé són com la cançó de l’enfadós i de nou es va trencar. I per molt temps. Tant, que va obligar el Barça a acudir al mercat d’hivern perquè en aquell moment també estava de baixa Luis Suárez. L’atac blaugrana es quedava amb molt pocs efectius per afrontar els partits en què l’equip es podia jugar els títols de lliga i la Champions.

Van sonar molts noms, però finalment l’escollit va ser Martin Braithwaite, que era al Leganés i que el Barça va incorporar després de pagar els 18 milions d’euros de la seva clàusula de rescissió. Tenint en compte que la secretaria tècnica ja buscava un davanter per donar descans a Luis Suárez per a aquest estiu, tothom donava per fet que el jugador que arribés ho faria només fins a final de temporada, però la sorpresa va ser majúscula quan el club va informar que Braithwaite firmava un contracte fins al 2024 i que el preu de la seva llibertat quedava fixat en 300 milions d’euros, una xifra força elevada.

Braithwaite va arribar al Barça amb moltíssimes ganes. Esperançat de poder tenir minuts per demostrar a tothom que tenia qualitats per quedar-se i complir amb el seu contracte. De fet, en totes les seves intervencions públiques ha deixat molt clar que és un futbolista amb moltíssima autoconfiança i que en cap moment se sent com un pegat per completar la plantilla blaugrana. A més a més, gaudeix de la confiança de Quique Setién, que no s’ha cansat de dir que Braithwaite “sorprendria” i que seria un futbolista molt útil.

Va tenir un debut força prometedor el 22 de febrer passat contra l’Eibar al Camp Nou –el públic el va aplaudir força– i també va tenir la sort de poder estrenar-se en un clàssic. Va ser al Santiago Bernabéu i va estar a punt de convertir-se en un dels herois de la nit si hagués marcat en aquell mà a mà amb Courtouis. Abans de l’aturada de la competició va disputar el seu primer partit com a titular, contra la Real Sociedad, al Camp Nou. El seu somni començava a complir-se i semblava que tindria oportunitats i minuts per guanyar-se la confiança de tots. Però les seves il·lusions es van truncar de sobte amb la suspensió de la lliga a causa del coronavirus. Braithwaite, com els seus companys, ara viu amb la incertesa de saber si es podrà acabar la temporada, però en el cas que així sigui, el danès es veurà perjudicat perquè Luis Suárez ja estarà disponible i, per tant, gaudirà de molts menys minuts del que estava previst inicialment. El jugador està passant el confinament a Madrid, al costat de la seva família, esperant el retorn a la feina.

El seu futur, com el de la majoria dels seus companys, ara és una incògnita. Fonts del Barça asseguren que la seva situació és com la de gairebé tots els altres jugadors. Si arriba una bona oferta per ell, s’estudiarà. El temps de Braithwaite al Barça serà un vist i no vist? Qui ho sap.

MALA SORT

En l’últim partit abans que la competició quedés aturada va ser titular

FUTUR

Braithwaite no té el futur assegurat perquè el Barça escoltarà totes les bones ofertes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)