Barça

‘Remontada’ s’incorpora al diccionari ‘Larousse’ pel 6-1 del Barça al PSG

Barça. El cèlebre diccionari inclou el vocable castellà després de l’empremta que va deixar a la societat francesa la golejada del 8 de març de 2017 al Camp Nou

La paraula castellana ‘remontada’, popularitzada a França per la golejada del FC Barcelona al París Saint-Germain (6-1) a la Champions del 2017, ha entrat al cèlebre diccionari francès Larousse, segons publica el setmanari Le Point.

Des del 6-1 que els blaugrana van aconseguir al Camp Nou el 9 de març de 2017, i que els va permetre superar el 4-0 que portaven en contra de Parc dels Prínceps, la paraula ‘remontada’ apareix amb regularitat en els mitjans i en la parla corrent dels francesos. Per això, el Larousse l’inclourà en la seva nova edició.

A diferència d’altres nous vocables, que adoptaran una forma afrancesada, ‘remontada’ es traslladarà tal com s’escriu i pronuncia en espanyol, fet que evidencia de l’empremta que va deixar aquell partit, que va permetre a l’equip català classificar-se per als quarts de final de la Champions .

Larousse explica que el vocable s’usa en esports i que procedeix de l’espanyol. “Remuntada d’un marcador inesperada que permet a l’equip que perd aconseguir la victòria en un partit de futbol. Tot i que hi havia una gran diferència de punts entre els dos equips”, explica el diccionari en la seva definició. Afegeix que, “per extensió”, aquest terme també defineix la “victòria inesperada d’un equip o d’un jugador en qualsevol competició”.

De forma familiar, afegeix el diccionari, ‘remontada’ pot ser utilitzada igualment com “retorn a la primera pàgina, victòria espectacular d’un partit o d’un polític després d’una derrota electoral, una travessia de desert, etc”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)