Barça

De Suárez a Lautaro

El Barça està obligat a encertar-la de ple amb el relleu de Luis Suárez després de cinc temporades amb alguns experiments fallits tant en el rol de 9 com a les bandes

En atac pesa encara avui l’ombra allargada de Neymar i ara el possible fitxatge de Lautaro Martínez, el gran objecte de desig, excita el barcelonisme

Luis Suárez i Lautaro Martínez. Lautaro Martínez i Luis Suárez. Dos davanters amb instint. Professionals del gol. Figura en el seu certificat de naixement. Porten el gol a la sang. L’un s’ha guanyat per mèrits propis ser considerat un dels millors davanters centre de la història del FC Barcelona; l’altre somia ser l’hereu al tron. El Barça sospira per fitxar l’actual davanter de l’Inter i l’argentí desitja jugar al costat de Leo Messi. És l’home.

Suárez acumula 470 gols com a professional. Gols amb el Nacional, el Groningen, l’Ajax, el Liverpool i el Barça. Garantia. Com a blaugrana, és a només nou gols d’arribar a la barrera dels 200. L’aturada de la lliga pel coronavirus ha estat un bon aliat en el seu cas i qui sap si podrà arribar a la xifra rodona aquesta mateixa temporada. L’uruguaià, encara en procés de recuperació de la seva lesió, està treballant fort per ajudar l’equip en el retorn a la competició. Als seus 33 anys, però, necessita un relleu i el Barça fa mesos que ha decidit apostar per Lautaro. Tots dos van coincidir el 2 d’octubre en la Champions. Aquella nit Lautaro va marcar per l’Inter i Suárez va fer el doblet que va permetre remuntar el partit i situar el Barça líder de grup després de l’empat a Dortmund en el debut. Passat recent, present i futur van coincidir damunt la gespa del Camp Nou.

El fitxatge de Luis Suárez va ser un encert amb majúscules. El Barça se la va jugar aquell estiu perquè la sanció de la FIFA per la mossegada a Chiellini el va mantenir a l’ombra fins a finals d’octubre d’aquell 2014. Però era un fitxatge clau. L’uruguaià ho ha demostrat. Gol en la final de la Champions de Berlín en la seva primera temporada i gols i més gols en els últims sis anys. En suma 191 amb el Barça.

Ara el club espera encertar-la també amb Lautaro. Ell és l’escollit i a l’Argentina el diari Olé el vestia ja de blaugrana aquesta setmana. Onze gols en la Serie A i cinc gols en la Champions aquesta temporada –formant un tàndem de luxe amb Lukaku– són una bona carta de presentació als seus 22 anys. Fitxatge estratègic, com ho va ser el de Frenkie de Jong.

Decepcions

El Barça necessita encertar-la amb el 9. En les últimes cinc temporades el club ha fet molts moviments en la línia d’atac i no ha endevinat la tecla. Des d’experiments fallits com el de Malcom per jugar a la banda, per qui el Barça va pagar al seu dia 41 milions d’euros al Girondins, fins a pedaços d’emergència com el de Boateng, amb nul protagonisme en la mitja temporada que va estar a Barcelona. El talent de Dembélé ha estat reduït a la mínima expressió per culpa d’un historial de lesions. I la realitat és que a hores d’ara el Barça no ha sabut trobar un recanvi de Neymar.

En la posició de 9, ni rastre a Barcelona de la magnífica versió que Paco Alcácer va oferir a Dortmund. El gran rendiment de Suárez no ha deixat créixer cap brot verd al seu voltant. Davanters de referència com Munir i Sandro, i homes de banda com Tello i Deulofeu, s’han hagut de buscar la vida lluny del Camp Nou.

L’aparició inesperada d’Ansu Fati ha estat la gran sorpresa positiva. Als seus 17 anys, ha trencat tots els esquemes i està cridat a ser un home clau del Barça del futur. De pes en aquest Barça, n’ha de tenir també Griezmann. Per talent, per galons i per la inversió feta l’estiu passat. El Barça va pagar la seva clàusula, superior als 100 milions d’euros, i tot i que ha marcat catorze gols fins ara en el còmput global de totes les competicions, el club n’esperava un millor rendiment. I confia en una millor versió el curs 2020/21.

Enyorant els 131 gols de la ‘MSN’ (2015/16)

Aquesta temporada, els davanters del Barça acumulen 66 gols entre Messi, Griezmann, Suárez, Ansu Fati, Dembélé i Braithwaite (8 amb el Leganés). D’aquests 66 gols, 24 han estat obra de Leo Messi (31 partits). Lluny queden aquestes xifres globals dels 131 gols marcats per la tripleta Messi-NeymarSuárez la temporada 2016/17.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)