Barça

El robot Abi22, un suport amable per a nens hospitalitzats

Abidal Foundation. La Fundació d’Éric Abidal impulsa un programa de reforç positiu per als nens que estan hospitalitzats amb l’objectiu principal de reduir la seva ansietat i millorar el seu estat anímic

Divendres, en Biel (7 anys) va ser intervingut quirúrgicament a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona. Abans d’entrar a quiròfan, l’Abi22, robot de l’Abidal Foundation, li va fer una visita. En Biel va conduir el robot per tota la planta i sense moure’s del seu llit va visitar un altre amic també hospitalitzat i va baixar fins a l’entrada de l’hospital per veure un gran mural en què ell i altres nens havien participat a distància. Fins aquest moment no havia pogut veure-ho perquè no podia sortir de la seva habitació.

Aquesta experiència viscuda per en Biel en primera persona forma part del nou projecte impulsat per l’Abidal Foundation. Es tracta d’un programa de reforç positiu per als nens que estan hospitalitzats amb l’objectiu principal de reduir la seva ansietat i millorar el seu estat anímic. La fundació posa a disposició dels hospitals un robot que és conduït pel nen a través d’un ordinador i que li permet desplaçar-se virtualment. “Quan l’Abi22 entra a l’habitació, la cara de l’infant i de la seva família canvia. La il·lusió fa que oblidi on està i que torni a ser un nen”, afirma Andrea Martí, responsable de l’Abidal Foundation. “L’hospitalització genera en el s nens efectes negatius com l’ansietat, l’aïllament o l’avorriment. Aquestes activitats ens ajuden a combatre tot i això i permeten generar sentiments positius”, afirma Maria Àngels Aceituno, adjunta a la direcció d’infermeria de Vall d ’Hebron.

Aquesta iniciativa amb el robot Abi22 forma part d’un pla d’accions més ampli que la fundació realitza per donar reforç emocional als nens hospitalitzats. L’Abidal Foundation, creada l’any 2013, treballa actualment en el desenvolupament d’una sèrie de materials que, de forma divertida, ajudaran a que el nen entengui què li passa i com enfrontar-s’hi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)