Barça

Xavi Vilajoana: “Estem obsessionats per millorar els jugadors de la casa”

Barça. Entrevista en els mitjans del club del directiu responsable del filial, el futbol formatiu i el femení

Xavier Vilajoana, el directiu del FC Barcelona responsable del filial, del futbol formatiu i del femení, ha estat entrevistat pels mitjans del club. Aquestes han estat les seves respostes:

Retorn als entrenaments del Barça B: “Estem molt contents de reiniciar la normalitat, encara que sigui, de moment amb treball individual. Tenim moltes ganes de començar aquest play-off i tornar a la normalitat el més aviat possible.

La temporada del filial: “La valoro molt positivament. El dret a l’ascens se l’han guanyat ells quedant segons. I ara han d’intentar lluitar per aconseguir aquest ascens. Un cop hi ets s’ha d’intentar pujar, però cal dir que no era l’objectiu principal d’aquesta temporada, però un cop hi ets s’ha d’intentar aprofitar-ho.”

La importància de l’ascens: “A nivell esportiu és molt important. Sobretot, per ells. La motivació de jugar a Segona A no és el mateix que a la Segona B. A nivell formatiu, no hi ha tanta diferència. Tenim jugadors amb qualitat suficient per jugar a Segona A. Per nosaltres és un premi per la feina feta, però no és una obsessió. El principal objectiu és preparar jugadors per quan el primer equip els necessiti. Estar a Segona A és un plus només a nivell de competitivitat.”

Nou jugadors del Juvenil A entrenant amb el filial: “És un dels objectius que tenim a La Masia al Futbol Formatiu. Que l’ascensor funcioni. Tenim els equips molts joves i des d’aquest punt de vista, és un èxit tenir nou juvenils entrenant amb el Barça B. Això vol dir que la seva formació va en augment, van millorant i que poden lluitar per un lloc al terreny de joc com qualsevol altre jugador. Per nosaltres una fita important i esperem que segueixi així.”

El Juvenil A: “Va començar l’any d’una manera i ha anat de menys a més. Quan va haver l’aturada portava 11 victòries consecutives. Però ja no són les victòries en si. Sempre dic que les victòries arriben per la conseqüència d’una feina ben feta. Una victòria mai és un objectiu, sinó una conseqüència. I en aquest sentit, el Juvenil A havia fet una progressió molt positiva. Els jugadors són millors ara que no quan va començar la temporada i aquest és el principal objectiu del Futbol Formatiu.”

L’anunci dels tècnics del futbol formatiu per al cuirs vinent: “Amb la nova organització que vam engegar a principi de temporada amb una àrea metodològica més potent, ens ha permès fer un seguiment molt més exhaustiu i acurat tant dels joves jugadors i com dels entrenadors. Això ens ha permès organitzar millor la temporada que ve. S’han mantingut reunions individuals amb tots els entrenadors de tots els equips del Futbol Formatiu. Se’ls ha exposat com hem vist la seva evolució i com havíem analitzat la seva feina i també els hem donat l’oportunitat de rebre el seu feed-back i també rebre els seus consells de com millorar. Sóc dels que crec que totes les aportacions sumen. Ningú té la veritat absoluta i menys en el món de l’esport. I valoro molt positivament que abans de l’1 de juny tots els entrenadors continuïn o no, sàpiguen quin serà el seu futur l’any vinent. Crec que és una fita que hem de continuar endavant.”

Com es prepara la temporada que ve: “Nosaltres, almenys per la meva part, tenim una obsessió per millorar els jugadors de la casa, fer-los créixer aquí. Les incorporacions que es poden plantejar son molt puntuals que poden millorar el que tenim aquí a la casa, però per nosaltres és clau treballar amb la gent del planter. Personalment i a nivell de Junta Directiva hi creiem molt. El futur del primer equip del Barça ha de sortir dels jugadors de La Masia. Hem de seguir fent aquesta feina que creiem que s’està fent bé i l’hem de millorar cada any.”

L’aposta pel planter: “És el nostre pal de paller. No podem fer una altra cosa. Hi aboquem molts recursos al Futbol Formatiu masculí i femení i el nostre objectiu és que arribin el màxim número de jugadors i jugadores als respectius primers equips. Seguirem treballant i lluitant perquè això sigui possible. No és fàcil perquè requereix, a part del talent dels jugadors i jugadores, molta feina per part dels tècnics. I en aquest sentit, vull felicitar a tots els cossos tècnics i secretaries tècniques d’aquesta casa del Futbol Formatiu, tant masculí com femení, perquè aquest any han fet molt bona feina. I els fruïts d’aquesta bona feina no tardarem gaire a veure’ls.”

Què passarà amb la Champions femenina: “En les últimes reunions que hem tingut amb la UEFA i l’ECA sembla que hi ha unanimitat en què la competició s’ha d’acabar. S’estan plantejant dues dates. Seria l’última setmana d’agost o la primera de setembre. Molt possiblement, també, hi ha unanimitat en què ha de ser un format diferent al format que estava preestablert i fer-ho a un únic partit per quarts, semifinals i òbviament la final. I, per tant, en això treballem. És veritat que no és fàcil perquè cada país té la seva idiosincràsia, cada país la pandèmia i la desescalada funciona de manera desigual, però per aquelles dates hi ha bastanta unanimitat en què s’acabi la champions femenina.”

El femení: “S’està preparant de la mateixa manera com si no hi hagués aquesta pandèmia. El treball al planter femení és molt bo. El Barça B femení té jugadores molt joves jugant a nivell nacional i això és un èxit. Creiem que el primer equip es nodrirà de jugadores molt joves formades a la casa. El mateix criteri: Incorporacions puntuals que millorin el que tenim i seguir treballant i lluitant per tots els objectius.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)