Barça

Rosell: “En el meu cas el confinament ha estat meravellós”

Sandro Rosell. L’ex president del Barça ha presentat aquest matí el seu últim llibre ‘Una forta abraçada. Sis-cents quaranta-cinc dies i nits’ i ha parlat del seu pas per la presó, del coronavirus, de les eleccions del 2021 i de molts altres temes d’actualitat

Sandro Rosell ha fet aquest matí de forma telemàtica la presentació oficial del seu últim llibre Una forta abraçada. Sis-cents quaranta-cinc dies i nits. L’acte de presentació, que originàriament estava previst que hagués tingut lloc fa dos mesos de forma presencial a La Model de Barcelona, s’ha acabat fent avui de forma virtual degut a la pandèmia de la Covid-19.

En l’obra, Rosell deixa el seu testimoni de les experiències, les reflexions, els pensaments, els somnis i els malsons que va tenir durant 645 dies a la presó. Tots els drets d’autor que generi aquest llibre es donaran a la fundació del pare Paulino i es destinaran a contractar advocats per a la defensa de presos preventius sense recursos.

El títol del llibre

“A la presó van passant els dies i el que més trobes a faltar és l’afecte físic. Vam posar aquest títol al llibre perquè representa bé allò que la presó et treu. Quan tota la crisi del coronavirus hagi passat, recomano a la gent que s’abraci més del que segurament ho feia abans”.

El millor i el pitjor de la presó

“El millor de la presó ha estat conèixer persones com el pare Paulino, una persona extraordinària i des del punt de vista intern ha estat la possibilitat de descobrir-me a mi mateix com a persona. El pitjor és tot allò que et treuen. Mai perdonaré a les persones que han fet plorar a la meva mare”.

Alguna possibilitat de ser candidat a les eleccions a la presidència del Barça del 2021?

“Això no passarà. Les segones parts no s’han de repetir. Jo ja he estat president. Ho recordo com una gran experiència vital, però no està dins els meus plans. Li vaig fer la promesa a la meva mare que mentre ella estigui viva no em presentaria de nou. Però mai diguis mai. Absolut a la vida només hi ha néixer i morir. Però repeteixo: no entra dins els meus plans. Tampoc m’involucraré amb cap candidatura”.

La gestió de Bartomeu.

“Bartomeu és íntim amic meu. El global del seu mandat és molt bo. S’han de mirar les dades. Si mires els títols que ha guanyat el primer equip és de 2,5 títols per temporada. El tema econòmic fins ara sempre hi ha hagut beneficis tots els anys. La gestió ha estat molt bona”.

Reobertura del cas Neymar.

“És un cas arxivat en el seu dia pel jutge De la Mata. No hi ha res. Em costa moltíssim entendre per què es va reobrir. Algú va obligar al jutge a fer-ho. Ho diu en el seu auto. Confio que es torni a arxivar”.

El confinament.

“Per mi ha estat meravellós. Entenc que ha estat catàstrofe mundial per vides humanes que s’han perdut, per l’economia, per tot... Però en el meu cas personal porto 70 dies amb la meva dona i la meva família. He passat de viure un confinament obligat sabent que era innocent a poder estar al costat dels que estimo. Vivia en 12m quadrats, parets de ciment, sense internet, sense comunicacions... a la presó tenia 5 minuts de telèfon al dia...”

Un nou Sandro?

“Jo em veig igual que abans d’ingressar a presó. Però la família diu que ara sóc més tranquil i calmat i que penso primer dues vegades abans de dir res”.

Projectes de futur.

“Fins ara he estat centrat en el llibre. Tota aquesta persecució judicial i fiscal m’ha tret ganes de fer algunes coses. No sé que faré. Sempre m’ha agradat el màrqueting esportiu i el futbol base. Abans d’entrar a la presó havíem estat a la Xina per iniciar un projecte interessant. El govern xinès volia instaurar el futbol com a esport escolar principal enlloc del tennis taula. Ho teníem tot preparat amb cent famílies que anaven cap a la Xina a engegar el projecte i tot allò va quedar aturat”.

Independentista sí o no? I la polèmica frase dita al programa de Jordi Évole.

“La frase... A veure... Em sento catalanista i independentista de cor. Amb el cap encara no. Per coses com les que han passat a TV3 per exemple. Una televisió publica on se censuren coses (en referència al documental ‘El cas Rosell’). Abans caldria arreglar moltes coses”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)