Barça

Qüestió de temps

En el Barça no pateixen per la renovació de Ter Stegen, que no es tancarà abans d’un mes per culpa de la pandèmia provocada pel coronavirus

La continuïtat de Neuer al Bayern de Munic ha esvaït dubtes

A les oficines del FC Barcelona van respirar alleujats quan el dia 20 passat el Bayern de Munic va anunciar un acord per renovar Manuel Neuer fins al 30 de juny del 2023. No era cap secret que el conjunt bavarès s’havia plantejat un canvi en la porteria perquè Neuer, de 34 anys, ha tingut alguns problemes físics en els últims anys i perquè les relacions entre les dues parts s’havien deteriorat durant les negociacions per a la seva continuïtat. Algunes filtracions interessades deixaven entreveure que Neuer demanava excessius anys i diners, i això va molestar el porter després de tants anys al club.

Previsor, el Bayern va rastrejar el mercat de porters i va fixar el seu ull en Ter Stegen, de qualitat indiscutible i del que sabien que estava molt a gust al Barça, però que si alguna cosa el faria canviar d’opinió seria tornar al club més gran del seu país i com a titular indiscutible. No és que aquesta condició no la tingui en el Barça però, com se sol dir, la terra, els orígens estiren molt i el porter alemany s’hauria plantejat molt seriosament una proposta bavaresa a llarg termini. El Bayern durant força temps va estar pensant en la manera de fer una proposta prou atractiva per presentar a Ter Stegen.

El club blaugrana, en un principi mai va témer per la marxa del seu porter titular, però sí que era plenament conscient que era un jugador pel qual diversos clubs s’interessarien en la situació actual. I per aquest motiu van posar-se en contacte per començar a parlar de la seva renovació. Les primeres converses no van ser fàcils perquè Ter Stegen va fer valer la seva condició de jugador important i perquè tenia propostes interessants d’equips capdavanters, entre els quals hi havia el Bayern de Munic. En cap moment es va tancar en banda, però sí que va voler deixar molt clar que no regalaria la seva renovació. Volia ser tractat com un futbolista important i de pes per al grup.

El Barça no va tardar gaire a entendre-ho i li va fer veure que comptava amb ell perquè era un dels tres futbolistes intocables en aquest moment en què tota la plantilla, tret de Messi, De Jong i ell, estan en venda per culpa del coronavirus. Les negociacions amb ell van avançar fins al punt que pràcticament es pot donar per fet que la continuïtat de Ter Stegen està assegurada. Això sí, les dues parts van acordar que mentre durés la pandèmia aturarien les negociacions per a la seva renovació. Malgrat que és a prop, no s’espera que el mes que ve hi hagi fumata blanca malgrat que entre les dues parts la predisposició per tancar un acord sigui total. Així ho va deixar clar l’alemany fa unes setmanes. “Soc molt feliç a Barcelona i la situació esportiva és bona, l’equip va bé. Què més puc demanar?”. Hem tingut les primeres converses, però ho hem aparcat perquè hi ha coses molt més importants ara”, va assenyalar.

Xifres per emmarcar

L’alemany presenta uns grans números des que va fitxar pel Barça, malgrat que aquesta temporada està encaixant excessius gols. Ha disputat un total de 223 partits –34 aquesta temporada– i ha aconseguit deixar la porteria a zero en 90 ocasions, 9 de les quals en aquest exercici. Des que va fitxar pel Barça ja ha fet un total de 565 aturades, 60 de les quals en la temporada 2019/20.

LES XIFRES

223
partits
ha disputat Ter Stegen amb la samarreta del Barça. 34 aquesta temporada.
565
aturades
ha fet el porter alemany. 60 en aquest exercici. Ha deixat la porteria a 0 en 90 duels.

Setién esperava tenir més temps

Quique Setién va mantenir una conversa en el canal de Youtube de la Federació Interinsular de Futbol de Las Palmas i va assegurar que esperava tenir més temps per treballar abans de l’inici de la competició. “Pensàvem que disposaríem de més temps per treballar en grup, però no serà així. D’aquí a dues setmanes començarà la lliga. Ens hauria agradat tenir més temps”, va dir. Tot i això, es va mostrar satisfet amb l’estat en què arriben els seus futbolistes a la represa de la competició. “Estem treballant molt bé, amb molta intensitat, i els meus jugadors estan bé. Espero que no hi hagi gaires lesions i que sigui menys perjudicial del que podem esperar.” Sobre el fet de poder fer cinc canvis, creu que els pot perjudicar perquè ells resolen els partits moltes vegades en els minuts finals i ara els rivals podran fer entrar jugadors frescos. “La debilitat que es genera amb jugadors cansats no es produirà”, assenyala Setién.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)