Barça

El maldecap dels abonaments

El club blaugrana no ha comunicat cap decisió, però la seva intenció era no tornar res de l’actual abonament, i estudia compensacions per al del curs vinent

Regalarà el carnet de soci i compensarà un 20% de l’abonament

La lliga té data, hora i partit de retorn. Serà el dijous 11 de juny a les deu la nit amb un Sevilla - Betis. Des del govern espanyol s’estudia la possibilitat que la propera temporada comenci amb els espectadors tornant als estadis. De manera gradual. Començar amb un 30% de la capacitat i anar progressant si la pandèmia del coronavirus ho permet. El que és segur és que els 110 partits que queden per disputar-se de l’actual curs seran a porta tancada. Afectació directa i important per als abonats. Maldecap per als clubs, que han estudiat com compensar-los. Alguns ja ho han anunciat. Altres, com el Barça, encara no.

“No són una gran quantitat les trucades que rebem d’abonats reclamant els diners dels partits que no podran veure al camp”, diuen des del Barça. Alguna plataforma de socis sí que s’han mogut buscant una compensació pels cinc partits de lliga i un de Champions que els de Setién han de jugar al Camp Nou a porta tancada. La junta directiva, que continua avaluant l’important impacte econòmic que ha tingut sobre el pressupost la crisi de la Covid-19, sempre ha tingut clar que no hi haurà cap compensació respecte del carnet de soci. “Perquè el club és dels socis, i en aquests moments els propietaris han d’ajudar el club.” Tampoc tenien pensat tornar cap quantitat dels abonaments d’aquesta temporada, però estudien alguna compensació de cara al del curs vinent, esperant a saber quan i com podrà tornar el públic als estadis. “Serem sensibles amb tothom. Si algú no pot pagar perquè té problemes econòmics, estudiarem el cas”, diuen des del club blaugrana.

Indefinició encara en el Barça, com en altres clubs de primera, i decisions preses ja en un bon grapat. La decisió respecte als abonaments en la resta de clubs és la següent:

Real Madrid

Com el Barça, encara no ha comunicat res de manera oficial, però la idea de Florentino Pérez és tornar la part proporcional dels sis partits de lliga que el Real Madrid havia de jugar al Santiago Bernabéu i que jugarà a l’Alfredo Di Stéfano a porta tancada. Tornaria el 31% de la quota als 61.000 abonats que té, uns 15 milions d’euros.

Sevilla

Divendres va presentar la campanya de retorn dels abonaments amb el lema Ara i sempre, queda’t amb mi. Té previstes dues opcions. La primera és el retorn directe del 30% de l’abonament normal més el 16% de l’abonament total, que correspon a sis partits de lliga i un d’Europa League. La segona opció és mantenir els diners a compte del club i fer-los servir per a futures renovacions, amb avantatges per als abonats que escullin aquesta segona opció. La decisió l’hauran de prendre els abonats durant el mes de juliol.

Real Sociedad

Ha anunciat que des del 8 de juny procedirà a retornar el 20% de l’import dels abonaments als abonats que paguen anualment. Als que ho fan de manera fraccionada, també se’ls retornarà, però no s’ha anunciat la data. Recorda que aquesta mesura s’ha pogut fer gràcies a la reducció salarial dels futbolistes.

Getafe

Ángel Torres, president del club madrileny, va ser el primer a anunciar una mesura. “Els 13.500 abonats del Getafe d’aquesta temporada tindran el seu abonament gratis la vinent en la lliga. No els ho cobrarem. No hem fet un ERTO i estem al dia amb Hisenda. No anem sobrats, però m’arrisco. I si no, ho posaré jo de la meva butxaca”, va dir Torres.

Atlético de Madrid

El club del Wanda Metropolitano té 58.000 abonats. Va anunciar que els compensarà amb un 20% del que van pagar per l’abonament de la temporada 2019/20. Ho farà descomptant aquests diners de l’abonament del curs 2020/21. Esperarà a cobrar els diners dels abonaments de la temporada vinent a saber com es podrà jugar la següent lliga.

València

El club de Mestalla dona tres opcions als seus abonats per compensar els partits de lliga que es jugaran a porta tancada i el que els de Celades ja van disputar de Champions contra l’Atalanta. La primera opció és que els abonats renunciïn als diners. Qui ho faci tindrà opció preferent per assistir als partits de la temporada vinent si s’han de jugar amb limitació de capacitat i fins a un 50% de descompte en la compra d’entrades per a alguns partits. La segona opció és que l’abonat rebi la compensació com un descompte en l’abonament de la temporada vinent. Qui ho faci tindrà els mateixos avantatges que els de l’opció 1, tot i que només podran entrar a Mestalla, en cas de limitació, darrere d’aquests. La tercera opció és el retorn en metàl·lic de la compensació.

Vila-real

El club que presideix Fernando Roig encara no s’ha pronunciat sobre el tema. Està estudiant com compensar els seus abonats. Ho podria fer amb un descompte en l’abonament de la temporada vinent.

Granada

“Hem de ser sensibles amb els nostres abonats”, va dir el seu director general, Antonio Fernández, fa un mes i mig, però encara no ha anunciat cap mesura. La idea és tornar el 30% de l’import de l’abonament als abonats que ho demanin, però no se sap com.

Athletic

Un altre dels que encara no s’han pronunciat, però ja ha rebut peticions de devolució d’abonats a través de la plataforma de socis Athleticen Alde Bustiko Gara. La idea és descomptar un 25% de l’abonaments de la temporada vinent.

Osasuna

Ja va anunciar que no compensarà la part corresponent dels cinc partits que queden per jugar-se a El Sadar. A canvi, es congelarà el preu dels abonaments per a la temporada vinent i no es cobraran els partits d’ajuda al club. Si el curs vinent es juga sencer a porta tancada, els abonats podran recuperar el 57% dels diners pagats. Es tornarà un 3% per cada partit que es jugui sense públic. En metàl·lic o en descompte per al curs següent.

Betis

Encara no ha dit res de manera oficial, però el seu president, Ángel Haro, ha dit: “Hi haurà compensació. No descarto que sigui amb una devolució directa dels diners.”

Llevant

Està estudiant la situació perquè té una particularitat. I és que 14.610 dels seus 22.500 abonats no van pagar l’abonament d’aquesta temporada com a premi per haver anat a tots els partits del curs 2018/19. Estudia què fer amb la resta.

Alavés

El president del club, Alfonso Fernández de Trocóniz, va enviar una carta a tots els abonats en la qual els explicava que recuperarien els diners corresponents als partits que es jugaran a porta tancada a Mendizorrotza. El club no ha anunciat encara com.

Valladolid

El club, propietat de Ronaldo, sempre s’ha mostrat contrari a un futbol sense espectadors. En un comunicat, va deixar clar que tornaria la part corresponent als partits de lliga que queden per disputar-se. Permetrà rebre la devolució en metàl·lic o en forma de descompte per a la temporada vinent. També deixa la porta oberta a la renúncia de la devolució a aquells abonats que vulguin ajudar el club.

Eibar

Ja ha comunicat que tornarà la part proporcional dels partits que es juguin a porta tancada, inclòs el que va jugar contra la Real Sociedad abans de l’aturada per culpa de la Covid-19. El consell d’administració de l’Eibar estudia una mesura perquè els abonats converteixin aquests diners en bons per comprar als comerços d’Eibar.

Celta

El club que presideix Carlos Mouriño va ser dels primers a anunciar que hi haurà compensació econòmica per als seus abonats. Han calculat que hauran de tornar als abonats 1,3 milions d’euros. Ho volen fer en un únic pagament a través d’una transferència bancària.

Mallorca

“Estem treballant i estudiant la situació”, ha dit recentment Alfonso Díaz, nou CEO del club. Molts aficionats s’han queixat perquè el club no ha pres encara cap decisió.

Leganés

El club madrileny ha seguit les passes del Getafe i va anunciar la setmana passada que renovarà de manera automàtica i gratis tots els abonaments per a la temporada vinent.

Espanyol

El club català va anunciar la compensació als seus abonats del 20% del cost de l’abonament d’aquesta temporada. Hi haurà diferents maneres de gaudir d’aquest 20%. Es podrà tornar els diners en metàl·lic als abonats que estiguin a l’atur, es podrà descomptar aquest 20% en l’abonament del curs vinent o fer-lo servir per comprar a les botigues del club. La tercera opció és renunciar a aquest 20% a canvi de sis entrades dobles per a partits de la temporada 2020/21. A més, l’Espanyol va anunciar que regalarà el carnet de soci als 27.883 socis que té ara el club. Li representarà deixar d’ingressar 1.600.000 euros. Aquest carnet té un cost d’entre 40 i 65 euros i no dona dret a entrar al camp.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)