Barça

Per fi, calma

Leo Messi continuarà al Barça, com a mínim, fins al 2021 perquè en entrar al mes de juny queda anul·lada la seva potestat per marxar gratis a un altre equip

A l’argentí ara el preocupa la competició, i no el seu futur

En la seva última renovació de contracte, l’any 2017, Leo Messi va voler incloure una clàusula, que en podríem dir escapatòria, que li permetés, un any abans de la seva finalització, el 2021, poder marxar gratis a qualsevol altre equip –cap limitació en aquest aspecte– si avisava el Barça abans que s’acabés el mes de maig. Ahir, per tant, el davanter argentí va perdre la llibertat de poder decidir el seu futur de forma unilateral fins al 30 de juny del 2021.

Des de la plana major del club no esperaven cap altre moviment del davanter argentí. Hi havia tranquil·litat en aquest aspecte i donaven per fet que el seu vincle quedaria automàticament consolidat en espera que en els mesos vinents ho pugui ser encara més. Hi ha hagut bona sintonia en les últimes setmanes amb Messi mentre li explicaven les novetats sobre el confinament i el possible retorn a les competicions. Sí que és cert que temps enrere, i amb l’existència d’aquesta clàusula en el seu contracte, algunes controvèrsies entre Messi i persones importants del club van arribar a neguitejar. La contesta a Abidal després que el secretari tècnic acusés la plantilla de no treballar prou per justificar el canvi d’entrenador, o la gestió amb què es va portar l’assumpte de la rebaixa salarial per culpa del coronavirus, en què els jugadors van arribar a tenir la sensació que se’ls volia assenyalar públicament com a insolidaris.

Tot això ara ja és aigua passada i amb el retorn a la competició cada cop més a prop no hi ha distraccions possibles per a Messi, centrat únicament en el futbol i a tornar a competir. Per fi, calma. Això és el que pensa l’argentí, que quan viu millor és quan els debats se centren en la pilota, els partits i en el pròxim rival, sigui en la lliga o en la Champions. Fa temps que no se’l sent parlar del seu futur, i l’últim cop que va fer-ho va ser per reiterar que no tenia pensat marxar de Barcelona. Ara mateix només el preocupa arribar en bones condicions als partits que queden i poder aixecar els dos títols. De fet, en els últims entrenaments se l’ha vist molt motivat i en un bon estat de forma.

Que Messi no pensi ara mateix en la seva renovació no treu que el president, Josep Maria Bartomeu, sí que ho faci. Com sempre que es tracta de negociar la continuïtat de l’argentí, la veu cantant en les converses la durà el màxim dirigent blaugrana. La seva no és una renovació com qualsevol altra i les atribucions van més enllà de les de la secretaria tècnica. Com en tots els futbolistes de referència del Barça en els últims anys, la idea de Bartomeu és oferir-li un contracte amb la “fórmula Iniesta”. És a dir, que sigui un contracte vitalici i que es vagi renovant temporada a temporada a partir de les sensacions que tingui el jugador. Iniesta, per exemple, va decidir marxar cap al Japó abans d’acabar el contracte. Es valora molt al Barça que les últimes paraules de Leo siguin només en clau de futur, sigui per elogiar Lautaro Martínez, el gran objectiu per reforçar l’equip la temporada vinent, o per recordar que s’hauran d’encertar els fitxatges que es facin aquest estiu.

BARÇA

La negociació la durà Bartomeu, que vol renovar-lo amb la “fórmula Iniesta”

TRANQUIL·LITAT

El Barça no temia pel seu futur al club malgrat les últimes tensions

MOTIVAT

Messi té ganes de tornar a competir i només parla del Barça en clau de futur

MARGE

Acaba contracte el 2021 i encara hi ha temps per asseure’s amb ell per negociar

Reunió conjunta amb el ministre

Leo Messi, en qualitat de capità del primer equip del FC Barcelona, participarà avui en una reunió telemàtica amb el ministre de Cultura i Esports, José Manuel Rodríguez Uribes, conjuntament amb els capitans del Real Madrid –Sergio Ramos–, l’Atlético –Koke– i el València –Parejo–; tots els equips que han participat aquesta temporada en la Champions. La iniciativa, desvelada pel diari Marca, ha sorgit del polític, que vol tenir un intercanvi d’impressions amb els jugadors per saber les seves inquietuds i preocupacions abans del retorn a la competició, previst per al pròxim 11 de juny. La competició s’acabarà el 19 de juliol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)