Barça

Toca prendre paciència

L’acord entre el Barça i Lautaro Martínez és gairebé total, però les negociacions amb l’Inter de Milà no avancen al ritme que totes les parts voldrien

És el futbolista pel qual es farà una inversió destacada aquest estiu

En la planificació esportiva del FC Barcelona per a la temporada que ve es preveien tres incorporacions; la d’un central, un migcampista tècnic però de recorregut i també de perfil físic, i un davanter centre pur per –aquest cop sí– no postergar encara més la intenció de reforçar aquesta posició, ocupada en els últims anys per Luis Suárez. La crisi provocada pel coronavirus ha capgirat completament la idea inicial i d’incorporacions possiblement n’hi haurà menys. Per tant, cal prioritzar i el Barça ho va fer en la figura del 9. Fa massa temps que no s’intenta trobar un relleu per a l’uruguaià, ja amb 33 anys.

I l’objectiu prioritari és Lautaro Martínez. Fa temps que el Barça li segueix la pista i que en té bons informes. Li valoren la progressió, la qualitat i també la seva joventut, perquè farà 23 anys a l’agost. I en un mercat en què temps enrere els preus s’havien disparat i en què cada cop costava més negociar amb els clubs rivals, tenia un preu fix durant els primers quinze dies de juliol de 111 milions d’euros. Això ho hauria facilitat tot. Fa uns mesos el club blaugrana estava disposat a pagar-los, però ara ja no. És per una qüestió de prudència i responsabilitat i més encara quan el president Josep Maria Bartomeu ha demanat una nova rebaixa de sou als jugadors tenint en compte la magnitud de la davallada en els ingressos. A dia d’avui, els jugadors no l’han rebut amb bons ulls.

El FC Barcelona, però, té l’avantatge que l’argentí ja ha decidit que es vol vestir de blaugrana i, en aquest sentit, ja ha transmès aquest compromís als dirigents del Barça i als de l’Inter; que si acaben negociant ho facin només amb els catalans. Amb el jugador no s’espera que hi hagi gaires problemes. De fet, a Itàlia ahir ja donaven per fet un acord per a les cinc temporades vinents i una fitxa de 12 milions d’euros per temporada. Al club blaugrana no parlen d’acord tancat, però sí que són optimistes. Segur que per a l’entesa final hi han ajudat els elogis de Leo Messi cap al seu compatriota.

Si amb Lautaro Martínez no s’esperen problemes, amb l’Inter de Milà la cosa sembla que anirà per llarg. I per diversos motius. Els dos clubs continuen negociant però l’operació no va al mateix ritme que tots voldrien. Els italians prioritzen els diners però ja saben que el Barça no pensa pagar els 111 milions d’euros de la seva clàusula. No es tanquen en banda, ni de bon tros, ha de buscar fórmules útils per rebaixar la quantitat, com són la inclusió de jugadors, però això fa que tot es compliqui. Perquè cal veure quins futbolistes del Barça els interessen, convèncer-los perquè acceptin anar a l’Inter i fer-ne una valoració econòmica. A més, el conjunt italià voldria tenir lligat un relleu de garanties abans de vendre un dels seus futbolistes de referència.

L’Inter de Milà farà valdre la seva posició perquè tampoc té necessitat de vendre, així que tant el FC Barcelona com Lautaro Martínez ja saben que els tocarà tenir paciència i esperar.

BARÇA

Bartomeu ja ha demanat una nova rebaixa de sou i no pagarà els 111 milions

EL JUGADOR

A Itàlia ja donen per fet un acord amb Lautaro per cinc anys i 12 milions de fitxa

INTER

No té cap pressa perquè no li cal vendre, vol diners i espera a poder lligar un relleu

El Schalke no comprarà Todibo i l’Everton pensa en ell

El Schalke 04 ja ha comunicat al FC Barcelona que no exercirà l’opció de compra que tenia sobre Jean-Clair Todibo. El defensa francès està jugant aquesta temporada a préstec en el conjunt alemany, que va pagar al Barça 1,5 milions d’euros per la cessió i es va reservar la possibilitat de comprar-lo per 25 milions, més cinc milions més en variables. El termini per exercir aquesta opció va acabar el 31 de maig passat. Malgrat que el seu rendiment ha anat de menys a més, la quantitat a pagar és una mica excessiva tenint en compte que tots els clubs estan reduint pressupostos per a fitxatges. Todibo, per tant, tornarà a la disciplina del club blaugrana però no és clar que formi part de la plantilla de la temporada que ve perquè l’objectiu del Barça és poder fer caixa amb aquest futbolista. Un dels clubs que s’han interessat per ell és l’Everton, amb el qual hi ha molt bona relació després dels traspassos d’André Gomes, Lucas Digne i Yerry Mina en el passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)