Barça

Luis Enrique: “Si estiguéssiu a la xerrada de la Juve i us parlés del Barça, estaríeu cagats”

Barça. El tècnic asturià ha recordat per als mitjans del club el que va dir abans de a la final de Berlín de fa cinc anys als seus jugadors

Cinc anys després de la consecució de la cinquena, i última, Champions League, el FC Barcelona publica una entrevista en els seus mitjans amb Luis Enrique Martínez, l’entrenador de l’equip que, el 6 de juny de 2015, va superar la Juventus de Torí (3-1) a la final de Berlín.

Aquestes són algunes de les seves respostes de l’actual seleccionador espanyol

La temporada 2014-15: “És una temporada que cap culer ha oblidat. Els que en vam formar part d’allò des de dins, encara menys.”

El camí cap a Berlín: “No només em quedo amb la final sinó també amb la fase de classificació i els partits de la lligueta. Tot i ser un camí dur, en cap moment vam estar eliminats d’aquella Champions.”

La xerrada prèvia abans de la final: “Els vaig dir: ’Imagineu que estem a la xerrada de la Juve i us estic parlant del Barça, estaríeu cagats’. Almenys els vaig fer somriure.”

Els nervis de la final: “Mai no havia estat tan nerviós a la meva vida, com a entrenador o com a futbolista. Esperava tranquil·litzar-me, però tenia una tensió interna difícil de gestionar.”

Els gols: “El primer gol va ser una injecció de moral, perquè el rival diu: ’Aquests comencen de debò’. És una cosa que caracteritza el Barça i del qual estem orgullosos tots els culers. El gol de Suárez no va ser el que més he celebrat a la meva vida, va ser el tercer. El 2-1 el celebres, però penses que encara hi ha molt per a fer.”

Amb la Champions a la mà: “És el més bonic que pot viure un futbolista, un entrenador, un aficionat: guanyar la Champions i guanyar el triplet. Va ser la segona vegada en la història del Barça. Això explica el club que tens. El més bonic és veure que fas feliç molta gent.”

Messi, Suárez, Neymar: “Per a mi la grandesa d’aquest trident no és el seu nivell futbolístic, és la capacitat que van tenir, com a persones, de posar per damunt l’interès de l’equip a l’individual. Era una plantilla unida i compromesa. No només hi havia Suárez, Neymar i Messi. Darrere hi havia uns jugadors espectaculars. Gairebé una selecció mundial.”

La copa i la lliga 2014/15: “Els jugadors van ser prou intel·ligents per entendre que la Champions és bonica, però és més bonica si li pots afegir la lliga i la copa.”

Les celebracions: “Va ser impressionant, meravellós. El dia de la final, l’endemà, i tot l’estiu amb la felicitat de la gent. Han de passar moltes coses per aconseguir un triplet i, quan passen, simplement cal gaudir-ho.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)