Barça

“Ens hem assegurat poder comptar amb Xavi”

Víctor Font. El precandidat continua trobant-se amb socis, ara de manera telemàtica. Afirma que no pensen en ningú més que el terrassenc per liderar el seu projecte esportiu

La pandèmia del coronavirus ha obligat pràcticament tothom a reinventar-se. També Víctor Font, precandidat a les eleccions a la presidència del FC Barcelona que tindran lloc l’any 2021. Font fa anys que trepitja territori i es troba amb barcelonistes per explicar-los el seu projecte. Des de fa uns mesos, aquestes trobades han de ser telemàtiques. Divendres en va mantenir una amb un centenar llarg de culers. Ell, des de casa seva, a Granollers, i sempre amb Antoni Bassas presentant, dirigint i moderant la xerrada.

Presentat com una persona honrada i un gestor capaç, Font va explicar que ha venut la seva empresa, Delta Partners, a una multinacional dels Estats Units, però que ell continuarà fent la mateixa feina que fins ara, per tot seguit incidir en les parts fonamentals del seu programa. “Tocarà reconstruir el Barça. Ja vèiem la tempesta perfecta, amb la necessitat de fer el relleu de la generació més important de futbolistes de la història del futbol, una competència molt seriosa, amb unes despeses disparades i l’Espai Barça. Ara, hem d’afegir la crisi del coronavirus. Estem en risc de convertir-nos en el Milan o perdre el nostre model de propietat.” Per aconseguir-ho, les seves línies d’actuació són: muntar un consell directiu amb gent molt experimentada, del món de l’esport, de l’empresa i de les relacions institucionals, posar fi al sistema dels avals, tenir un soci més participatiu i la monetització dels milions de seguidors que el Barça té al món.

Futbolísticament parlant, el nom de Xavi continua sent el pal de paller del projecte de Font. En la trobada, va donar pràcticament per feta l’arribada del català si guanya les eleccions. “No té sentit que Bartomeu, que no és una persona del món del futbol, sigui qui decideix fitxar Griezmann. Volem reforçar la idea del joc de posició. Des del vicepresident de l’àrea esportiva fins a l’últim entrenador del futbol base han de compartir aquesta idea. Hem arribat a la conclusió que no hi ha cap persona millor que Xavi per liderar el projecte de futbol. Ell comparteix aquesta visió i li faria il·lusió liderar aquest canvi, però amb unes condicions que no es donen ara. Per això no va acceptar tornar fa uns mesos. Per a nosaltres, no hi ha alternativa a Xavi i ens hem assegurat que si guanyem, podrem comptar amb ell. Sabem que amb ell, l’aposta per la Masia seran fets i no paraules”, va dir Font, que va afegir que “Puyol i Jordi Cruyff tenen cabuda en el projecte de Xavi, ja ho va dir ell”.

Respostes clares de Font a preguntes de socis. Il·lusionat amb Setién. “Jo admiro el joc de posició i ell és seguidor d’aquest estil, Estic il·lusionat amb ell i l’equip amb aquest retorn.” I prudència amb els possibles fitxatges de Lautaro i Neymar. “Lautaro em va sorprendre al Camp Nou, em va agradar moltíssim, però la situació és complicada i demano a la junta que en els seus últims mesos de mandat no prengui decisions que hipotequin el futur de l’entitat. La situació econòmica del club està molt tensionada. Ja era complexa i la pandèmia encara l’ha fet empitjorar. Patirem a curt termini i no es podran fer grans fitxatges, però som optimistes per al futur.”

Preguntat per Joan Laporta i la possibilitat d’un futur pacte per no restar-se suports, Font obre les portes de Sí al Futur a l’expresident. “Compartim moltes coses, sobretot la filosofia esportiva; tots dos són uns enamorats de Cruyff. Aquest és un projecte del barcelonisme i volem sumar tot el talent possible. És un projecte de lideratges compartits. Ens agradarà que Laporta pogués contribuir i aportar”, explica un Font que nega tenir a ningú al darrere. “No conec de res Jaume Roures”, assegura.

La transparència també és una de les paraules més utilitzades per Font en les trobades amb els socis. En va parlar en tres casos. Per començar, el Barçagate. “L’auditoria és de cara a la galeria i els socis. No sortirà res que pugui acusar qui governa avui. Són ells qui l’han encarregada. Espero que es confirmi que es va pagar per sobre del preu de mercat i que es va trossejar les factures, però segur que trobaran una manera de justificar-ho. No ens fa falta l’auditoria per saber que la junta ha situat el club en una situació de fallida moral.” Després amb el silenci respecte al retorn dels diners dels abonaments pels partits que es jugaran a porta tancada. “Què costa sortir i explicar la situació econòmica i l’impacte del coronavirus i demanar que els socis que no ho necessitin, ajudin el club?” I per últim, l’Espai Barça: “Hem d’entendre què és. Perquè no s’ha explicat. És necessari el Palau i el Camp Nou, però tenint en compte la realitat econòmica del club.”

El precandidat, partidari d’una reforma estatutària perquè els mandats siguin de quatre anys i que sempre ha deixat clar que el club “no ha de fer política, però sí portar la bandera del dret a decidir”, va valorar el llançament de la plataforma Barça TV+: “És una molt bona idea. Ens preocupa que s’ha llançat en l’últim minut de partit, més per interessos que per estratègia, perquè la idea és de fa cinc anys. La música sona perfecta, però la lletra potser l’haurem de canviar. Nosaltres pensem en aquest projecte de la mà de grans multinacionals.”

LES FRASES DE VÍCTOR FONT

Puyol i Jordi Cruyff caben en el projecte de Xavi. L’han de liderar el experts. No pot ser que sigui Bartomeu qui fitxi Griezmann
Laporta i jo compartim moltes coses. Aquest projecte és de sumar. Ens agradarà que pugui contribuir i aportar
L’auditoria és de cara a la galeria i els socis. No sortirà res que pugui acusar qui governa avui. Són ells qui l’han encarregada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)