Barça

I malgrat tot... ell va fent

Barça. Fa anys que s’especula amb la seva sortida del club, però contra el Mallorca Rakitic va arribar als 300 partits oficials amb el Barça, equip amb el qual ja ha aconseguit tretze títols

13

títols

té amb el Barça

Ivan Rakitic va arribar contra el Mallorca als 300 partits oficials amb la samarreta del FC Barcelona. No va estar entre els escollits en el primer onze de Quique Setién en el duel del reinici després de l’aturada de la competició per culpa del coronavirus, però el tècnic sí que li va donar tota la segona meitat perquè la celebració no quedés aigualida amb pocs minuts sobre la gespa. Després del partit, el migcampista croat no va amagar la seva satisfacció per haver assolit una xifra important de partits defensant els colors blaugrana. “Em vaig unir a aquest meravellós club el 2014. Ahir, i després de 6 anys, vaig tenir l’honor de celebrar 300 jocs oficials a #blaugrana colors. Quina meravellosa aventura i quin orgull! Gràcies pel seu suport incondicional!”, va escriure a la xarxa social Twitter. Rakitic ja és el quart futbolista estranger que més partits ha disputat amb el Barça.

El seu cas no deixa de ser ben curiós perquè des de ja fa temps que no es para d’especular amb la seva sortida del club, però ell va fent feina, acumulant minuts de joc i partits, conscient que amb el pas del temps ha deixat de tenir la condició d’imprescindible però considerant-se encara un futbolista útil i important per a l’equip. Pel que fa a les seves xifres, malgrat que l’arribada de De Jong i la presència d’Arturo Vidal li han restat força minuts, aquesta temporada ha participat en 22 partits de lliga, 6 en la Champions i 3 en la copa del Rei i en la supercopa. Estrany en ell, encara no s’ha pogut estrenar com a golejador en aquest curs malgrat que ja ha fet quatre assistències.

Estadístiques sempre positives però que han anat a menys en consonància amb la importància que ha tingut en l’equip malgrat que les seves participacions sempre han estat altes. En la seva primera temporada, la 2014/15, per exemple, va marcar vuit gols –el més important, el de la final de la Champions a Berlín– i va repartir deu assistències en els 51 partits en els quals va participar. Un exercici després, tornaria a presentar unes xifres espectaculars, amb nou gols i cinc assistències en 57 partits. En la temporada 2016/17 va tornar a participar en 51 partits i va fer vuit gols i set assistències mentre que en la següent creixia la seva participació, 55 partits, però els números empitjoraven, amb quatre gols i cinc assistències. La temporada passada, el croat va signar cinc gols i va donar 10 assistències en 54 partits. El còmput global ens dona unes xifres de 35 gols –24 en la lliga, sis en la Champions i cinc en la copa– i 39 assistències; per tant, el croat ha participat en un total de 74 gols com a blaugrana.

Rakitic no es cansa de repetir que vol complir el seu contracte amb el Barça, que acaba el 2021, però el club encara espera una proposta que li permeti fer caixa perquè el seu fitxatge està més que amortitzat. Va costar només 18 milions d’euros i s’ha convertit en un futbolista fonamental per poder allargar aquest cicle guanyador blaugrana. A més a més, la seva fiabilitat és brutal perquè ha arribat als 300 partits oficials –191 en la lliga, 59 en la Champions League, 39 en la copa del Rei, vuit en la supercopa d’Espanya, dos en el Mundial de Clubs i un en la supercopa d’Europa– d’un total de 339, així que es podria dir que pràcticament ha estat sempre disponible per als tres tècnics que ha tingut: Luis Enrique, Valverde i Setién. Deixant de banda els cops que no han comptat amb ell, s’ha perdut tres partits per sanció i tres per lesió.

També col·lecciona títols que, si tot va bé, aquesta temporada es podrien ampliar. Ha guanyat una Champions (2014/15), quatre lligues (2014/15, 2015/16, 2017/18 i 2018/19), quatre copes del Rei (2014/15, 2015/16, 2016/17, 2017/18), dues supercopes d’Espanya (2015/16 i 2017/18), una supercopa d’Europa (2015/16) i un Mundial de Clubs (2015/16).

LA XIFRA

35
gols
ha marcat Rakitic amb el Barça. El més important, possiblement, el de la final a Berlín.

De Jong s’entrena sense problemes

Frenkie de Jong va demanar el canvi en el partit contra el Mallorca, però va participar en l’entrenament sense problemes. La sessió va ser de recuperació perquè l’equip necessita tornar a agafar forces en una setmana duríssima amb dos partits, contra el Leganés, demà al Camp Nou, i contra el Sevilla, divendres al Sánchez Pizjuán. Aquesta setmana no hi ha cap dia de descans per als homes de Setién.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)